Mokomasis žaidimas „Vergų tetris“: kaip visus sutalpinti į laivą (Video)  (0)

„Slave Tetris“ („Vergų tetris“) yra edukacinio žaidimo „Slave Trade“ („Vergų prekyba“) dalis. Jo tikslas – supažindinti mokinius su svarbiais ir įdomiais istoriniais etapais, tačiau šia „švietimo priemone“ yra patenkinti ne visi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Slave Trade“ galima įsigyti žaidimų parduotuvėje „Steam“. Žaidėjai turi išdėlioti vergus kaip „Tetrio“ figūras, kad suvoktų vergų gabenimo prikimštuose laivuose siaubus. Žaidimas yra skirtas 10 – 14 metų mokyklinukams.

Ši, esą, mokomoji žaidimų serija, „Playing History 2: Slave Trade“ („Žaidžiame istoriją 2: Vergų prekyba“), siūlo „nukeliauti į praeitį ir patiems išvysti prekybos vergais baisumus“. Šiame žaidime jūs būsite vergas, kuris dirba prižiūrėtoju, per Atlantą plaukiančiame laive.

„Slave Tetris“ žaidimo dalyje spalvotos figūros yra pakeistos tamsiais žmogeliukais, kurie dėvi įvairiausių spalvų apatinius. Jie atsiranda ekrano viršuje, o žaidėjai turi pasukti juos taip, kad sutalpintų į laivą.

Vis dėlto, kai žinia apie šį žaidimą pasklido plačiau, daugybė pasipiktinusių žmonių savo nuomonę išreiškė socialiniame tinkle „Twitter“. „Slave Trade“ kūrėjas „Serious Games Interactive“ sureagavo į žmonių skundus ir išleido naują žaidimo versiją.

Vis dėlto, žaidimas ir jo anonsas buvo atnaujinti. „Slave Tetris“ buvo panaikintas, nes daugybei žmonių jis užkliuvo ir pasirodė labai neadekvatus. Tai užgožė mokomąjį žaidimo tikslą.

„Atsiprašome žmonių, kuriuos šis žaidimas įžeidė. Jo paskirtis buvo pabrėžti, kokia nežmoniška buvo vergija. Tikslas buvo šviesti ir mokyti, o ne sukelti diskusijų audrą dėl trumpos, vos 15 sekundžių trukusios, žaidimo dalies“, – teigė kūrėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(6)
(10)

Komentarai (0)