Paaiškėjo „Apple iPhone 6s“ savikaina – didžiulis skirtumas  (6)

Praeitą savaitę pristatyto „Apple iPhone 6s“ oficiali kaina yra 749 $ už versiją su 64 GB vidinės atminties. „America Merrill Lynch“ banko specialistai nutarė išsiaiškinti, kokia yra šio modelio savikaina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sudėję visų naujojo išmaniojo telefono komponentų ir detalių kainą jie gavo 234 $ sumą, kuri yra daugiau nei tris kartus mažesnė nei už „iPhone 6s“ prašo gamintojas. Tačiau tai nereiškia, kad kiekvienas parduotas įrenginys „Apple“ uždirba 515 JAV dolerių, nes į skaičiavimą neįtrauktos gamybos ir platinimo išlaidos. Įdomu, kad daugiau nei pusę „iPhone 6s“ savikainos (127$) sudaro elektroniniai komponentai, įskaitant įvairius radijo modulius (36$), procesorius A9 (25$), taip pat jutikliai, pavyzdžiui, pirštų atspaudų skaitytuvas, NFC ir kiti (22$). 64 GB talpos atminties modulis telefono savikainą padidina 20$, o ekranas, fotoaparatas ir baterija kartu paėmus – 73$. Likusios „iPhone 6s“ dalys, įskaitant korpusą, „Merrill Lynch“ analitikai įvertino 33 JAV doleriais.

Taigi, „iPhone 6s“ yra pats brangiausias iš „Apple“ pagamintų išmaniųjų telefonų, kadangi jo pirmtako „iPhone 6“ savikaina siekia tik 206 $, o visų „iPhone 5s“ komponentų kaina neviršija 182$.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(11)
(5)
(6)

Komentarai (6)