Norėjo kaip geriau, gavosi kaip visada: „Fiat“ renginys patyrė fiasko – Neryje nuskendo automobilis (Video)  (4)

Trečiadienį Vilniuje praeivius ties Baltuoju tiltu nustebino kiek neįprastas vaizdas. Staiga viduryje Neries pasirodė nedidelis automobilis, kuris plaukdamas upe netikėtai ėmė skęsti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėliau paaiškėjo, kad visa tai turėjo būti „Fiat“ organizuojamo renginio dalis, bet viskas pakrypo kiek netikėta linkme.

Originaliu būdu „Fiat“ automobilių gamintojas buvo nusprendęs vilniečiams bei miesto svečiams pristatyti naująjį „Fiat 500“ modelį, tačiau tempiamas „Fiat 500“ maketas paniro į Neries upę.

„Fiat“ atstovai tikriausiai norėjo pademonstruoti, kad mažytis automobilis nėra iš kelmo spirtas miesčionis bei gali išgyventi ir ekstremalesnėmis sąlygomis. Deja, planas nebuvo iki galo įgyvendintas.

„Norėjome „Fiat 500“ pristatymą paversti švente vilniečiams. Tiesa, ne viskas pavyko taip, kaip norėjome. Automobilis „amfibija“ turėjo atplaukti savo eiga, jį į vandenį nuleidome sėkmingai, tačiau dėl techninių kaprizų jis plaukė ne taip, kaip turėjo“, – sakė „Fiat“ įgaliotosios atstovybės Lietuvoje įmonės „Autobrava“ direktorius Renaldas Gineika.

Į upę nuleista „amfibija“ turėjo tikrą „Fiat 500“ modelio kėbulą, tačiau po juo slypėjo vandens motociklas. Įleidus į Nerį ir sugedus vandens motociklo varikliui, kaip įtariama, dėl žolių, jis pradėjo skęsti, todėl buvo ištrauktas.

Tiesa, prieš šį nelaimingą įvykį kompanijos atstovai Lietuvoje pakėlė uždangą nuo atnaujinto „Fiat 500“ modelio, kuris yra laikomas ikona itališkų automobilių industrijoje.

Kalbant apie patį automobilį, „Fiat 500“ labiau galima traktuoti kaip atnaujintą, tačiau ne visiškai naują modelį. Iš išorės jis išlaiko tas pačias tradicines dizaino linijas, tačiau įgavo vadinamąjį „faceliftą“. Tiesa, patys gamintojai teigia, jog atnaujintas „Fiat 500“ sulaukė net 1800 visiškai naujų detalių.

Lyginant su pirmtaku, atnaujintas „Fiat 500“ gavo naujus LED tipo žibintus ir naujas groteles, papuoštas chromo sluoksniu. Automobilio galas taip pat papuoštas naujais žibintais su žiedo formos struktūra. Galiniai rūko ir atbulinės eigos žibintai buvo perkelti žemiau.

„Fiat“ vėlgi siūlys dar daugiau individualumo atnaujintuose modeliuose, todėl pirkėjams bus pasiūlyta daugybė opcijų tiek automobilio salone, tiek ir iš išorės. Pavyzdžiui, pirkėjai galės pasirinkti dviejų spalvų kombinaciją, kuria bus nudažytas automobilis.

Be abejo, į automobilio saloną taip pat prikimšta 21 amžiaus technologijų, pradedant lietimui jautriu ekranu ir baigiant sąsajomis su „Android“ ar „Apple“ išmaniaisiais įrenginiais, leidžiančiais prisijungti prie „Facebook“, „Twitter“ ar kitų paskyrų.

Atnaujintas „Fiat 500“ bus montuojamas su tokiu pačiu diapazonu variklių kaip ir pirmtake, tačiau atnaujinti varikliai bus draugiškesni aplinkai, vartos mažiau degalų ir turės mažesnę CO2 emisiją. 0.9 litro „Twinair“ tipo benzininiai varikliai generuos 84 arba 104 arklio galias.

Bene efektyviausiu ir našiausiu yra laikomas 94 arklio galias išvystantis 1.3 litro „Multijet“ dyzelinis variklis, kuris atitinka visus „Euro 6“ emisijos reikalavimus. Taip pat bus siūlomas ir 1.2 litro 68 arklio galių benzininis variklis, kurio emisija siekia 99 g/km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Marius Monkevičius
(4)
(31)
(-27)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: