Paaiškėjo, kaip sekasi antrai pagal dydį pasaulyje vėjo energetikai JAV  (0)

JAV vėjo energetikos pramonė yra antra pagal dydį pasaulyje, o šiuo metu statyti didžiulius vėjo turbinų parkus vėjuotuose šalies vietose – Teksase, Ajovoje ir Pietų Dakotoje, yra pigiausia per visą istoriją, rašo naujienų svetainė fortune.com, cituodama JAV energetikos departamento ataskaitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pingančios vėjo turbinų ūkių statybos lėmė jų skaičiaus didėjimą 2014 m. Manoma, kad šis augimas tęsis ir šiais bei ateinančiais metais.

Vis dėlto, neaišku kokia situacija su vėjo jėgainėmis JAV susiklostys nuo 2017 m., kuomet jų statybai nebus skiriamos federalinės valdžios subsidijos, o gamtinių dujų kainai pingant ir elektros energijos paklausai didėjant lėtai.

Paskaičiuota, kad per praėjusius metus JAV vėjo jėgainių pajėgumas išaugo 4,85 gigavato. Šiuo metu JAV yra antra pagal dydį vėjo energijos rinka po Kinijos, o iš vėjo pagaminta elektros energija šalyje yra trečia pagal populiarumą po gamtinių dujų ir saulės energijos.

Vis dėlto, nepaisant spartaus šios energijos rūšies augimo, JAV vėjo jėgainėse pagaminama tik 4,9 proc. šalyje sunaudojamos elektros.

Tuo tarpu Danijoje šis skaičius siekia 40 proc., o Ispanijoje ir Airijoje apie 20 proc.

Paskaičiuota, kad vidutinis naujos vėjo turbino pajėgumas JAV praėjusiais metais pasiekė 1,9 megavatų, o tai yra net 172 proc. didesnis negu XX a. dešimtojo dešimtmečio pabaigoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai (0)