11 geriausių „iOS 9“ funkcijų, kurias galite turėti savo „iPhone“  (0)

Trečiadienį „Apple“ išleido savo naują operacinę sistemą „iOS 9“ „iPhone“ ir „iPad“ įrenginiams. Ji į „Apple“ įrenginius atneš ir smulkių, ir naudingų papildinių, kurie naudojimąsi telefonu padarys sklandesniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operacinės sistemos atnaujinimai yra labai svarbūs. Jie į „iPhone“ telefonus atneš ne tik naujų funkcijų, bet ir ištaisys klaidas bei pažeidžiamumus ir užtikrins, kad jūsų įrenginys būtų maksimaliai saugus. „Businessinsider“ pateikia 11 operacinės sistemos funkcijų, kurios pravers labiausiai.

1. „Siri“ pasiūlymai

Naujoje operacinėje sistemoje „Siri“ teiks pasiūlymus, kokias vietas galbūt norėtumėte aplankyti ar tam tikru metu pasiūlys aplikacijas.

Tai bus labai patogu, jei norėsite greitai pasiekti savo naudojamas aplikacijas. Kadangi „Siri“ nuolatos mokosi, kuo dažniau ją naudosite, tuo tikslesni bus jos pasiūlymai.

2. „Apple“ žemėlapių transporto kryptys

„Apple“ pagaliau pasivys „Google“: kitos tranzito programėlės, pavyzdžiui, „Google Maps“, visuomeninio transporto krypčių funkciją turėjo ilgus metus, tačiau „Apple“ bus išskirtinė tuo, kad galės parodyti, pavyzdžiui, per kurį metro stoties išėjimą patogiausia išeiti.

Tai gali būti labai naudinga miestuose, kur metro turi daug išėjimų.

3. Ilgesnis baterijos gyvavimo laikas

„iOS 9“ turi naują energijos taupymo režimą, kuris jūsų telefono gyvavimo laiką, anot „Apple“, prailgina trim valandom.

Kadangi dauguma iš mūsų visą dieną yra prilipę prie išmaniųjų telefonų, bet koks baterijos patobulinimas yra sveikintinas. Kol kas sunku pasakyti, kiek ilgiau su naujuoju režimu telefonas iš tiesų veiks.

4. Spėjimai apie naudojamas programėles

Ši nauja funkcija yra panaši į „Siri“ pasiūlymus – tai spėjimo technologija, kuri turėtų padėti lengviau pasiekti dažniausiai naudojamas aplikacijas.

Ji, remdamasi jūsų veiksmais, leidžia nuspėti, kokias aplikacijas naudosite.

Pavyzdžiui, jei rytais klausotės muzikos, įdėjus kištuką jums gali būti pasiūlyta muzikos arba „Spotify“ aplikacija.

5. Nežinomų numerių pasiūlymai

Dar viena nedidelė, bet naudinga naujovė, kuri veiks su „iOS 9“, yra kontaktuose nesančių įeinančiųjų skambučių adresatų įvardinimas.

Ši funkcija neveiks, jei jums skambins visiškai nepažįstamas žmogus, tačiau jei tai bus žmogus, kuriam siuntėte el. laišką, šalia numerio bus jo vardas.

6. „Siri“ gali ieškoti nuotraukų, remdamasi buvimo vieta ir laiku

„Siri“ su „iOS 9“ yra kur kas sumanesnė ir tai apima ne vien aplikacijų ar lankytinų vietų pasiūlymus.

Nuo šiol galite naudoti „Siri“ ieškodami nuotraukų pagal savo buvimo vietą. Taigi jei pasakytumėte: „parodykite nuotraukas iš mano paskutinių atostogų Jamaikoje“, jas turėtumėte ir pamatyti.

7. Naujas paieškos laukelis nustatymų meniu

Atsisveikinkite su knaisiojimusi po „iPhone“ meniu. „iOS 9“ bus naujas paieškos laukelis, kuris leis lengvai įjungti tam tikras paieškos užklausas.

8. Geresnė „Notes“ aplikacija, kuri leis įtraukti nuotraukas ir katalogus

„Apple“ aplikacija „Notes“ jau yra naudinga norint greitai užsirašyti mintis, tačiau gerokai atsiliko nuo trečiųjų šalių aplikacijų, kaip „Evernote“. Dabar „Apple“ įtraukė naujų funkcijų, kurios ją padarys rimtesniu konkurentu „Evernote“. Pavyzdžiui, iš savo kameros galėsite įtraukti nuotraukas, užrašuose piešti eskizus ir t.t. Be to, funkcija leidžia lengviau ir patogiau organizuoti užrašus juos išdėstant papunkčiui.

9. Galingesnė paieška

Naujas paieškos įrankis leidžia lengviau rasti informaciją vos į ją žvilgtelėjus: jis paiešką „Bing“ atlieka akimirksniu. Taigi jei suvesite savo mėgstamos komandos pavadinimą, iškart ekrane matysite paskutinių rungtynių rezultatą.

Ir viena geriausių naujos paieškos funkcijų yra galimybė ieškoti aplikacijose. Pavyzdžiui, jei norėsite surasti neseniai matytą receptą, tačiau negalėsite prisiminti, kurioje aplikacijoje jį pastebėjote, galėsite suvedę pavadinimą aplikaciją surasti per paieškos laukelį.

Tiesa, funkcija veikia tik su tam tikromis programėlėmis.

10. El. paštu galite išsiųsti daugiau nei penkias nuotraukas

Tai dar viena paprasta, tačiau naudinga funkcija, kuri leis viską padaryti greičiau. Jei kam nors norėsite išsiųsti krūvą nuotraukų, daugiau nebereikės to daryti atskirais laiškais siunčiant po penkias.

11. Naujoji klaviatūra leis lengviau pamatyti, ar „Caps Lock“ įjungtas.

Labai subtili, tačiau įprasta „iPhone“ naudotojų problema – sunku pasakyti, ar paspaudėte „Shift“ mygtuką ir ar rašote mažosiomis, ar didžiosiomis raidėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(14)
(-7)

Komentarai (0)