Rusijoje naftos gavybai jūroje išlikimo klausimas: nėra kuo pumpuoti naftos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kyborg 2015-09-18 23:01
Atk, tu esi debilas. Ir tavo atveju "debilas" (lengvas protinis atsilikimas) yra komplimentas. Greičiausiai esi imbecilas (vidutinis protinis atsilikimas) arba idiotas (sunkus protinis atsilikimas).
Dannas3 2015-09-18 23:06
Kartais atrodo, kad Atk trolina, nes sunku patiket, kad taip istikruju zmogus galetu galvot...
jull 2015-09-18 23:06
Tavo ejimas i gamta yra visiskas briedas, nesusijes su realybe. Padalink zemes sausumos teritorija planetos gyventoju skaiciui ir pabandyk savo 2 aruose zemes ploto gyvent ekologiskai. Cia iskaitant negyventinas teritorijas.
Nerealiai 2015-09-18 23:58
Nikko ir Atk paskendę savo iliuzijose. Net nebando klausyt ką kiti sako, o visus vadina atsilikėliais. Suprasčiau jei taip kalbėtų penktokas, kuris mokykloj sužinojo apie vėjo jėgaines ir įsivaizduoja, kad jų užteks pasauliui išgelbėti nuo taršos. Nepamenat, kai Vokietijoj po tragedijos Japonijoje, visi "intelektualai" miitingavo, kad reik uždaryt visas atomines elektrines? Kad žmonės apsiramintų Merkel pasišvaistė pažadais pereiti per trumpą laiką ant švarios energijos 100%, o po kelių mėnesių kai visi jau apie tai pamiršo, pranešė, kad Vokietijos energijos poreikių patenkinti be atominių elektrinių neišeis niekaip. Tai dabar Nikko su savo rožiniais akiniais toliau sapalioja apie šimpanzes ir nesuvokia, kad be naftos nebūtų begalės dalykų naudojamų šiuo metu. Viskas ką sugeba parašyti, tai kas būtų jei būtų. Na o ATK, tai išvis kiekvienoje temoje rašo tą patį per tą patį... Dvasinis tobulėjimas gerai, bet dar yra ir kūnas, kuriam reikia maisto, šilumos, pastogės. Na bet beprasmiška jam aiškint kiek matau.
dawid90 2015-09-19 12:34
Harmoningasai tu, neskaitant kliedesio apie sirgimą, pamiršti paminėti, jog vid. gyvenimo trūkmė buvo vos ne perpus mažesnė, o kai užsilenkdavo, belikdavo tik galva pasikasyti, nes neaišku nuo ko.
immortallt 2015-09-19 13:51
Viena pusė žiauriai perdeda, kad per dešimtmetį pereisim prie atsinaujinančios - tai neįmanoma, nes tiesiog nėra infrastruktūros pakankamos. Jei staiga visi žmonės susitelktų, nutartų, kad toks pasirinkimas būtinas, atsisakytų pramogų, komforto ir t.t. bei neatlygintinai, tik baziniams poreikius patenkinant dirbtų, tada gal per 10 metų elektros ir šildymo energija visame pasaulyje pereitų prie atsinaujinančios. Tačiau, prie atsinaujinančios energijos pereiti neprireiks 3 dešimtmečių. Kodėl? Ekonominiais sumetimais. Kam deginti kad ir anglį, kuri ne tik tarši, bet ir brangiau? Akumuliatorius kol kas neperdirba. Kodėl? Todėl kad jų kiekiai realiai mizerni ir niekas neinvestuoja pinigų į perdirbimo technologijos sukūrimą. O čia apie "harmoningesnį" gyvenimą spangstantį, tai 40 metų buvo ilgas gyvenimas. Pusė gimusių gyvų vaikų nesulaukdavo pilnametystės. Tad gal pasigydyk smegenėles ar bent jau bazinių žinių įgyk.
kiesza 2015-09-19 17:54
Nejau naftos išgavimo technologijos tokios slaptos ir ne kiekvienam prieinamos ? Kodėl neatsiranda koks gudrutis iš JAV ar ES kuris įkūrę naftos gavybos įmonę patarpininkautų perparduodamas reikiamą įrangą, Lietuva galėtų tokia būti.
Artojas 2015-09-19 22:44
Tai žinoma, tu nori būti socialinis parazitas, niekinti valstybę, kurioje gyveni, nemokėti mokesčių ir dar norėtum, kad žmonės tvarkytų miškus, rinktų šiukšles, kad tau nereikėtų nieko daryti ir galėtum sau nieko nedarydamas ėsti, šikti ir miegoti kaip koks gyvulys. Ačiū, tokių šūdo gabalų kaip tu mums nereikia. Ir geriau būti žmogumi negu kokiu gyvūnu, kuriam terūpi tik paėsti, pašikti, pamiegoti ir pasidauginti kaip tau. Antra, ne tau spręsti, ko reikės vaikams ateityje. Todėl valstybė ir užtikrina sąlygas jiems įgyti bendrą išsilavinimą, kad galėtų patys ateityje nuspręsti, ko jiems reikia. Trečia, Lietuvoje miškai yra arba valstybiniai, arba privatūs. Privačiame miške neturi jokios teisės net grybauti. O valstybiniame tavo veikla stipriai ribojama - gali grybauti, gali medžioti turėdamas leidimą, bet kirsti mišką, šitaip niokojant gamtą, ir statytis namo tu negali. Kaip supratau, tavo svajonė būtent tokia ir yra - būti socialiniu parazitu.