„Goldman Sachs“: pigi nafta pasaulį lepins dar daug, daug metų  (6)

Už išteklių tyrimus atsakingo „Goldman Sachs“ banko skyriaus vadovas Jeffrey Currie teigė, kad derėtų tikėtis, jog naftos barelio kaina ilguoju laikotarpiu nusistovės ties 50 dolerių riba. Ar labai ilgam?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Investicinio banko „Goldman Sachs Group Inc.“ prognozėmis, pigios naftos era gali dar tęstis ateinančius 15 metų, rašo naujienų svetainė bloomberg.com.

Rugsėjį „Goldman Sachs Group Inc.“ pakoregavo savo naftos kainų prognozę pareikšdamas, kad naftos perteklius pasaulyje yra didesnis negu manyta anksčiau ir dėl to kai kurių žaliavinės naftos rūšių kaina gali nukristi ir iki 20 dolerių už barelį.

„Paskutinį sykį laikotarpį, panašų į šiandieninį, mes matėme 1986 m., prieš 29 metus. Laukėme penkiolika metų, kol naftos kainos vėl pradėjo kilti“, – sakė J.Currie.

Jo teigimu, mažesnės geležies rūdos, vario ir plieno kainos bei susilpnėjusios žaliavas eksportuojančių šalių valiutos sumažino naftos kompanijų išlaidas.

„Goldman Sachs“ atstovas tikina, kad pasaulis pereina nuo investicijų į žaliavas į aktyvaus jų telkinių eksploatavimo fazę.

Amerikietiškos „West Texas Intermediate“ žaliavinės naftos kaina per pastaruosius dvyliką mėnesiu sumažėjo net 50 proc.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (6)