„Apple“ nugalėjo: „Samsung“ prietaisai nebebus tokie pat  (23)

JAV federalinio apeliacinio teismo sprendimu Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ įpareigota savo išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose atsisakyti tam tikrų technologijų, kurias nukopijavo iš „Apple“, arba amerikiečių bendrovė jas užpatentavo anksčiau nei „Samsung“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teisme nagrinėjant „Samsung“ ir „Apple“ bylą, kuri truko ilgiau kaip ketverius metus, Pietų Korėjos bendrovę palaikė IT rinkos monstrai „Google“, „Facebook“, „eBay“, „Dell“ bei „HP“.

Jų atstovai apeliaciniam teismui nusiuntė „teismo draugo“ laišką. Taip vadinama nepriklausoma trečioji šalis, kuri yra pasirengusi bylos nagrinėjime suteikti konsultacijas. Technologijų gigantai savo laiške paprašė peržiūrėti teismo sprendimą, įpareigojantį „Samsung“ nukreipti pajamas, kurios buvo gautos iš patentus pažeidžiančių prietaisų pardavimo, „Apple“.

Patentų karas tarp „Apple“ ir „Samsung“ prasidėjo 2011 metais. Tada amerikiečių bendrovė paskelbė, kad Pietų Korėjos gamintojo flagmanai kopijuoja „iPhone“ išmaniajame telefone įgyvendintas technologijas. Reaguodama į tai, „Samsung“ padavė į priešieškinius dėl pagrindinių patentų, kurių savininkai su kitais licencijų turėtojais, lygiomis teisėmis privalėjo juos platinti visiems norintiems.

2012 metais teismas nusprendė, kad „Samsung“ pažeidė penkis „Apple“ patentus, konkrečiai tuos, kurie aprašo išmaniojo telefono dizaino bruožus. „Apple“ atstovai teigia, kad „Samsung“ nukopijavo priekinį telefono paviršių, grafinę vartotojo sąsają, rėmelį, taip pat gestų technologiją.

2015 metų gegužės 18 d., 2012 m. prisiekusiųjų teismo sprendimas buvo iš dalies atšauktas. Dokumentas, įpareigojo „Samsung“ sumokėti „Apple“ 930 mln. JAV dolerių, tačiau vėliau kompensacijos suma buvo sumažinta iki 548 mln. Įdomu, ar tokie nuostoliai Pietų Korėjos milžinę atgrasys nuo „Apple“ kopijavimo ateityje. „Samsung“ atstovai savo pralaimėjimo plačiau kol kas nekomentuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(31)
(11)
(20)

Komentarai (23)