Gudrus išradimas: kinas sukūrė „skalbimo mašiną“ plaukams (Video)  (0)

Plaukų plovimui skirtos „skalbimo mašinos“ sukūrimo idėja 38 metų kinų išradėjui Chen Gongke kilo tada, kai jis pradėjo mąstyti, kaip palengvinti gyvenimą savo paralyžiuotai senelei. Jo darbų rezultatas – robotizuota skalbimo mašina, kuri švelniai, bet efektyviai atlieka plaukų plovimo procedūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Chen Gongke, dažnai vyresnio amžiaus žmonėms, paralyžiuotiems pacientams, jų artimiesiems ar juos prižiūrinčiam personalui plaukų plovimas yra tikras iššūkis. Juk reikia vienu metu prilaikyti galvą, nukreipti vandens srovę, sudrėkinti plaukus ir trinkti galvą. Tokios procedūros atlikimui dažnai paprasčiausiai neužtenka dviejų rankų, o pagalbininkų kartais nėra. Išradėjas mano, jog plaukų plovimui skirta „skalbimo mašina“ padarys šią procedūrą paprasta ir leis sutaupyti visų šio proceso dalyvių laiką ir jėgas.

Kol kad yra tik vienas įrenginio egzempliorius. Chen Gongke išbandė savo išradimą su savo seneliu.

Norint plauti plaukus reikia į bakelį įpilti vandens, rezervuarą pripildyti šampūno, uždėti specialią kepuraitę ir paspausti mygtuką. Visus kitus veiksmus plaukų plovimui skirta „skalbimo mašina“ atliks automatiškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(10)
(6)
(4)

Komentarai (0)