Gavusi vokiškas haubicas Lietuva turės tokius pajėgumus, kokių nei Lietuvoje, nei Baltijos regione dar nebuvo (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2015-10-01 11:54
Nu, bl%t, kokiems gi tavo urbanistiniams principams priestarauja metro? CCCP 60s miestu pletojimo principams? Buvai kada Ciuriche? Jei ne nuvaziuok, paziurek kaip ten viskas atrodo ir kokie ten urbanistiniai principai. Miesto populiacija maziau nei 400k (kaip Kaune) Gyventoju tankis labai panasus i Vilniaus, MIESTE labai daug privaciu gyvenamuju namu arba zemaauksciu daugiabuciu. Vilniuje zymiai daugiau dideliu daugiabuciu. Darbuotoju algos didziausios pasaulyje, bet tureti nuosava masina labai nepopuliaru, nes yra puikus viesasis transportas. Iskaitant metro (nors ten siaip kantoniniai traukiniai, kurie mieste po zeme varo), tranvajus, troleibusus, autobusus. Tai kaip cia taip yra, kad Sveicarai paskaiciavo, kad jiems vazineti masinom per brangu (vidutine alga apie 6k euru po mokesciu, o masinos ir kuras tiek pat kainuoja kiek ir cia), bet rausti tunelius granite ir po istoriniais pastatais zymiai pigiau gaunasi? Taip, sutinku del korupcijos ir rizikos del lesu svaistymo (jau turim pavyzdi su boxeriais), bet ta galima kontroliuoti. Svarbu, kad butu spaudimas is visuomenes.
Absoliutas 2015-10-01 11:58
Audriaus svajone kad mes investuotume visus pinigus i infrastruktura ir sukurtume gerbuvy Lietuvoje, bet negaletume apsiginti. O tada smagiausia Audriaus svajones dalis, tada mus "isvaduotu" musu saunusis kaimynas is rytu. Tada Audrius kurio vardas Artur gyventu klestincioje Lietuvoje, bet butu cia seiminkas okupantas. p.s. Kamscius isprestu automobilio mokestis ir brangesnis kuras. Nes dabar visokie studentai prisiperka lauzu uz 500Eur, susimeta penkiese ant salerkos ir stabdo eisma mieste nors patys jokios naudos neatnesa.
Nojus 2015-10-01 12:15
Jei įsigijome haubicas,tai jau dabar būtina pradėti gaminti "GUMINES LĖLES",kad atvykę rusų berniukai su lėktuvėliais turėtų kur pašaudyti iš savo bhrangių raketų,jeigu kartais NATO iš baimės nepakeltų savo oro eskadrilės. Norite taikos,ruoškitės karui.
Audrius 2015-10-01 12:17
Man reiktu vietoj "Audrius" nickname naudot "Putinas". Kas jus apie tai? Visvien jau senai pakrikstytas esu.
Absoliutas 2015-10-01 12:27
Nojus 2015-10-01 12:39
Putka skiria 4 proc. nuo BVP armijai.Išsilaipino Sirijoje vatinkos,tai dabar ir 5 proc. nebeužteks. Ar atsipirks? A "xuj" jiego znajiet. Vatnykams kariaujantys frajeriai labiau patinka. Pažliumbs ruskės gavusios savo sūnų "Gruz 200" arba "Gruz 300" ir vėl eis balsuoti už savo gerojų Putką. Rossija bolšaja...
kestutisz 2015-10-01 13:49
Bet čia ir yra visiškai sovietinis principas - nenori važinėt autobusu? Priversim.
elcucuy 2015-10-01 14:29
Mokesčiai tam ir skirti - reguliuoti tam tikrus gyvenimo aspektus netiesiogiai priverčiant. Sovietmečiu būtų atėmę iš žmonių automobilius, dabar tiesiog gali priversti žmones pačius atsisakyti uždedant mokesčius - žmogui paliekama laisvė rinktis jei nori konfortiško gyvenimo.
kestutisz 2015-10-01 14:33
Ne. Tai yra ne laisvė rinktis, o ta pati konfiskacija, kad ir į kokį bizgantį popieriuką bebūtų įvyniota. Laisvė rinktis tai kai gali važinėti kaip ir iki tol, su tom pačiom išlaidom, bet va žiū kokių nuostabių autobusų/metro ir kitokių kosminių laivų turim pasiūlyti, gal norėtum kokį mėnesį nemokamai išbandyt?
Pjovėjas 2015-10-01 16:41
ale kaip Audriaus leksika pasikeitė... Pirmam poste pareiškė, kad "mol švaisto pinigus ginkluotei, o ne keliams ar ten dar kažkam"... O dabar, kai kažkaip pasekėjų nesulaukė nė vieno, tai švelnina toną "aš irgi patriotas; jo armijos reikia, bet gal kitokių ginklų bla bla bla..." Kažkodėl iš karto tokių minčių nedėstė.
Arns 2015-10-01 16:54
Kad kaip tik priešingai, ir toliau lieka nesprendžiama oro kontrolės problema, nesigirdi žinių apie mobilius radarus ar haubicų šūvius sekančių prietaisų įsigyjimą. Tai ką matome, pinigų mėtymą pagal susigalvotą scenarijų, jog nuo šiol tebus tik hibridinis karas. Bėda jog niekas net analizės nepadarė, politikai pašnekėjo, politikai paskyrė pinigų, politikai pasikalbėjo ir perką techniką kuri papuola po ranka.
elcucuy 2015-10-01 16:56
Laisvė rinktis. Jei noriu patogiai gyventi tai ir tam daugiau pinigų skiriu. Jei mano kišenė negali leisti prabangos (šiuo atveju nuosavo automobilio ar degalų) aš priverstas to atsisakyti arba daugiau uždirbti. Resursu mažėja, žmonių daugėja, užterštumas didėja - viskas turi brangti - kas seniau buvo kasdienybė, dabar prabanga. Aš irgi daug ko noriu, bet tiems dalykams tiesiog tiek neuždirbu.
Audrius 2015-10-01 17:53
Taip susvelninau tona, nes kitaip butu "tu durnas, ne tu pats durnas" pasikalbejimas. For the record, man neidomu puldenet zmones, visi tokie patys-bandom isgyvent ir formuojam nuomones is turimos informacijos ir patirciu. Man idomu ka kiti galvoja ir kodel, ypac tie kurie su manim nesutinka. Galim padiskutuot apie idejas, kodel taip manom, idejas galima pajuokt ir kitaip suvarinet, bet niekada nesistengiu niekint zmoniu. Mano pozicija nepasikeite, esu visiskai pries toki apsoliuciai bevertes ginkluotes pirkima uz milus, kuriu mes neturim. Esu pries NATO, nes man tai labai agresyvi ir pasaulyje skatinanti nestabiluma organizacija. Bet nesu uz Rusija ir labai dziaugiuosi, kad esu lietuvoj. Rusija visiskai groteskiska valstybe, kur simtas milijardieriu kontroliuoja 20% bvp. Caras valdzioj, o visa vyriausybe de fakto mafija/seima. Bet yra priezastys, kodel Putinas turi tokius reitingus ir ne del to, kad kaip cia visi sako "rusai durni etc." Mes labai puikiai prisimenam savo istorija, bet pamirstam, o gal net nezinom, kokia buvo rusijos istorija ir del ko jie taip nepasitiki vakarais. Pvz, kad Garbaciovas sutiko su taikiu vokietijos susivienijimu su salyga, kad rytu vokietija neprisijungs prie NATO. Vokietija 2 kartus per 100 metu uzpuole rusija ir beveik laimejo, todel tai buvo didziulis nusileidimas is garbaciovo puses. Tuometinis JAV uzsienio reikalu ministras James Baker PRIZADEJO Garbaciovui, kad NATO nepajudes 1 coli i rytus. Dabar kalbama apie Ukrainos naryte NATO. NATO, beje, buvo sukurtas kaip atsvaras Varsuvos paktui, kuris isiro. JAV melavo. JAV be UN pritarimo bombardavo Jugoslavija, Iraka, Libija, Sirija. Tai yra faktai. Ir rusai ta atsimena, del to ir nepasitiki + aisku, ju paciu propaganda nes ten spaudos laisve dar prastene nei LT. Bottom line, situacija kur kas sudetingesne, nei bloga rusija ir setonas putinas. Ir labai pavojinga viska primityvint i geriecius ir blogiecius, ypac Lietuvai, nes esam mazi ir nereiksmingi, tiesiog negalim sau to leist. Jeigu norime isspresiti konflikta (ir cia esminis klausimas JEIGU NORIM) tada butina suprasti kodel ir kaip galvoja musu oponentai ir nuo ten pradeti kalbetis. Aisku, jei norim buti macho rambo, mojuot trispalvem ir duch*nt "gaidzius" tai tada ner apie ka kalbet.
kestutisz 2015-10-01 18:03
Na jau, kur konrečiai aplinkui matai žmonių didėjimą ar resursų brangimą? Tai, kad kažkur milijoniniuose metropoliuose gyvena n žmonių kvadrate čia nereiškia visiškai nieko. Iš mūsų net tų pabėgėliu 90% pabėgs. Kuras ir tas pinga, net įskaitant, kad pusė jo kainos vien mokesčiai. Net kamščių ir tų faktiškai galima laikyti jog nebėra net Vilniuje, tačiau vistiek kryptį nori laikyti labai "madingą" - stumti automobilius. Nors pirma turi būti sukurta geresnė alternatyva, o ne bloginant sąlygas asmeninių automobiilių vadeliotojams.
- 2015-10-01 19:25
DDR negalėjo prisijungti prie NATO tik tol, kol ten bus SSRS kariuomenė. Po to - taip, galės, galėjo, ir prisijungė. Toliau - DDR teritorijoje negalės būti svetimos kariuomenės ar branduolinių ginklų. Jų ir nėra - JAV bazės yra tik VFR teritorijoje. Nėra absoliučiai jokio susitarimo su Gorbačiovu, kad NATO nesiplės į Rytus.
bahuriux 2015-10-01 19:34
O aš sakiau, kad lėktuvai ginasi raketomis nuo raketų? Aš sakiau, kad mikrobangės krosnelės buvo naudojamos išdurti NATO bombonešiams B-2 ir F-117 (visi kiti skraidantys aparatai tame konflikte buvo paprasčiausiai treniruočiu taikiniai, nei dronai nei apačiai negalęjo net nosies iškišti nes iškart buvo nukepti). Tikslas priversti išnaudoti bombas ir spec raketas žemė-oras kurios pačios skrenda į radio bangas spinduliujantį daiktą 400-10000Mhz diapazone. https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-radiation_missile http://www.globalresearch.ca/articles/BOG211A.html Sakyčiau geros pamokos kurias reikia išmokti ir Lietuvos kariuomenei, nes Rusijos ginkluotė irgi labai panašiai veikia. Muliažas ir mikrobangė už 100 eurų, labai masina raketas ir bombas, kuriu kaina 30000-300000 ir daugiau eurų. Šitaip galima priversti priešą iššvaistyti savo ginkluotę ir nepatirti jokios žalos. Taip netgi privertė NATO bombonešius bombarduoti savas NATO pozicijas. O dėl mano pasiulyto spec "audėklo" tai juo reikia apdėlioti visus tankus, haubicas ir šarvuočius, jie taps nematomi iš oro. Paprasčiausiai pritvirtinti kad laikytusi su nemetaliniais dirželiais ir viskas, o haubicos vistiek turi keisti pozicijas pastoviai, kitaip gaus atagal iš tokiu pačių ginklų. Tikrai verta milijonais kainuojančius ginklus apsaugoti šimtasi kainuojančiom ir efektyviom priemonėm.
Audrius 2015-10-01 19:37
Pirma karta matau tokia info. Pasiziuresiu, cia didelis dalykas. Siaip keista, nes kazkada maciau video kur James Baker kartu su tuometiniu kazkurios vokietijos mistru kalbejo, kad NATO nesiples.
dariusss 2015-10-01 19:49
Žinoma, daugelis skeptikų primintų, kad tokie monstrai, kaip 3 metrų aukščio savaeigės haubicos yra lengvi taikiniai – jei ne priešininko artilerijai, tai aviacijai. Būtent todėl itin reikšmingas yra kitas Krašto Apsaugos ministro J.Oleko ir kariuomenės vado, generolo J.V.Žuko pastebėjimas apie augsiantį biudžetą, kurio dalis bus skirta artimojo bei vidutinio nuotolio priešlėktuvinės bei prieštankinės gynybos stiprinimui Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=69130158 Dabar geriau?
dariusss 2015-10-01 19:55
Nemanai kad pirmu komentaru isvadindamas visus "rusofobais" ir "banana republic" paniekinai lietuviu zmones?
Arns 2015-10-01 20:01
, bet net kelioms minutėm negalima jų apsaugoti nuo aviacijos atakų. Turimi Grom ar Stinger gali padėti pėstininkams, bet tik ne karo technikai. Tad žvelgiant iš to kas kalbama ir kas daroma, turime nesuderinamus dalykus.