Studentas už 12 dolerių nusipirko Google.com  (0)

Lankomiausias pasaulyje tinklalapis Google.com kurį laiką priklausė studentui Sanmay Vedui, o už šį interneto vardą (domeną) vyras sumokėjo vos 12 dolerių (10,7 euro). Tačiau interneto valdovu jaunuolis pabuvo neilgai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spragą, leidusią pasijausti interneto valdovu, S.Vedas atrado išbandydamas įvairias „Google Domains“ funkcijas. Pastebėjęs, kad parduodamų domenų sąraše yra Google.com, jis ilgai nedvejojo ir tinklalapio adresą įtraukė į pirkinių sąrašą bei skubiai susimokėjo prašomus 12 dolerių.

Procedūra pavyko ir netrukus jis el. paštu gavo patvirtinimą, kad yra lankomiausio adreso pasaulyje savininkas. Maža to, studentas gavo prieigą prie Google.com domeno administravimo įrankių.

Tačiau įsijausti į naująjį vaidmenį S.Vedas nespėjo – vos po minutės jam buvo pranešta, kad pirkimas atšauktas, o Google.com domenas grįžo tikrajam savininkui.

Kadangi S.Vedas naudojo pačiai „Google“ priklausančią domenų registravimo tarnybą, atšaukti užsakymą kompanijai nebuvo sudėtinga. Visą informaciją apie tai S.Vedas nusiuntė „Google“ specialistams ir teigia gavęs patvirtinimą, kad aptiko spragą sistemoje.

Beje, studentas teigia per šlovingąją minutę sulaukęs įvairių el. laiškų iš „Google“ administratoriaus ir pranešimų iš kitų tinklalapių, kurie priklauso „Google“.

Tai nėra pirmas kartas, kai populiarūs interneto domenai buvo parduoti už simbolinę kainą. Anksčiau šįmet vienam vyrui pavyko įsigyti interneto adresą, kurio vertė siekia 15 tūkst. dolerių (13,4 tūkst. eurų), vos už 11 dolerių.

S.Vedas taip pat prisiminė, kad 2003 metais „Microsoft“ buvo užmiršusi atnaujinti el. pašto tarnybos „Hotmail“ domeno Didžiojoje Britanijoje galiojimą, todėl jį įsigijo ir kurį laiką valdė kitas žmogus.

Didelius interneto portalus valdančios kompanijos savo domenų registraciją dažniausiai atnaujina automatiškai, kad išvengtų tokių situacijų. Visgi panašu, kad Google.com domeno incidentas susijęs ne su užmaršumu, o su sistemos klaida.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(39)
(1)
(38)

Komentarai (0)