Skaitytojai klausia: kaip įdiegti Google Play Store programėlę rankiniu būdu  (7)

Google Play Store programėlė padeda tvarkyti jūsų į Android įrenginį parsisiųstų programėlių ūkį. Bet iš pačios Google Play Store jos parsisiųsti neišeis, nes tai galima atlikti tik programėle Google Play Store. Kaip šį užburtą ratą pralaužti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Google Play Store atnaujinama gan dažnai, kas yra puiku. Ne taip puiku, kad naujausia versija naudotoją gali pasiekti po kelių savaičių (kai kam gali tekti laukti net dar ilgiau). Pagrindinės funkcijos nesikeičia, tad senesnės versijos naudojimas nėra toks jau blogas dalykas. Tačiau suprantame norą įrenginyje turėti turėti naujausią ir puikiausią Google Play Store programėlės versiją. Štai kaip reikia įdiegti Google Play Store savo įrenginyje.

Patikrinkite savo naudojamą versiją

Pirmiausia reikėtų pažiūrėti, kokia versija jau yra, kad žinotumėte, jog norima įdiegti tikrai naujesnė. Tai galima padaryti taip:

  • Paleiskite Google Play Store programėlę.
  • Atidarykite nustatymus.
  • Apačioje pamatysite versijos numerį.

Straipsnio rašymo metu naujausia versija yra 5.9.12.

[Taip, paveikslėlyje parašyta senesnė versija.]

Gaukite Google Play Store APK

Tai iš esmės savaime suprantamas žingsnis. Google Play Store parsisiunčiama APK formatu, kaip ir bet kuri kita Android programėlė. Keletas patarimų:

  • Siųskitės APK tik iš patikimų šaltinių (didelių Android blogų, technologijų blogų, patikimų žmonių socialinėse medijose, etc). Jei parsisiųsite APK iš nepatikimo šaltinio, jis gali būti pakeistas, o tai nieko gero. Ieškokite APK, kurį pasirašė Google ir patikimiausi interneto puslapiai atsiųs tik identišką, niekaip nepakeistą kopiją.
  • Galite parsisiųsti ją į savo įrenginį arba į savo kompiuterį. Jei parsisiųsite į kompiuterį, perkeldami į įrenginį, nepamirškite paskui perkelti į tokią įrenginio vietą, kur atsiminsite.

Dabartinę naujausią versiją Google Play Store 5.9.12-80391200 versiją galite parsisiųsti iš čia.

md5sum:
db6b67905bdb2467317f1039edc88204 com.android.vending-v5.9.12-80391200-Android-2.3.apk

Nustatymuose Įjunkite Nežinomus šaltinius (Unknown Sources)

Nežinomų šaltinių nustatymas Androiduose naudojamas jau seniai. Kai išjungtas, jis neleidžia naudotojams (ir kitoms programėlėms) diegti programų iš kur nors kitur, nei Google Play Store. Tai saugumo priemonė, standartiškai išjungta, ir norėdami įdiegti APK, turėsite pakeisti nustatymą.

  • Įeikite į savo įrenginio nustatymus.
  • Spauskite “Security“ (Saugumas).
  • Susiraskite parinktį Unknown Sources („Nežinomi šaltiniai“) ir pažymėkite. Pasirodys perspėjimas, kurį turėtumėte perskaityti. Perskaitę, paspauskite “OK“ ir dabar galėsite diegti APK iš nežinomų šalinių.

Jei „Unknown Sources“ nėra „Security“ nustatymuose, ši parinktis dar gali būti Privacy settings (Privatumo nustatymai) ar Application (Apps) settings (Programėlių nustatymai).

Naudodamiesi failų tvarkykle, įdiekite Google Play Store

Kai jau viskas parengta, metas įdiegti programą. Naudokite savo failų naršyklę. Jei dar tokios neturite, rekomenduojame ES File Explorer.

  • Paleiskite failų naršyklę ir nueikite, kur padėjote Google Play Store APK. Jei parsisiuntėte į savo įrenginį, tai šis failas bus SD kortelėje Downloads aplanke.
  • Suradę reikiamą APK, paspauskite jį. Gali iššokti pranešimas, kuriame, nelygu kokios programėlės jūsų įrenginyje įdiegtos, teiraujamasi, kurią iš jų norėsite naudoti. Jei taip nutiktų, apsuskite “Package Installer“.
  • Kitame ekrane perskaitykite bet kokius leidimų pakeitimus (paprastai nebūna jokių) ir spustelėkite Install (Diegti). Kai procesas baigsis, jūsų įrenginyje bus įdiegta naujausia Google Play Store.

Valio, jūs tai padarėte! Bet pala, dar vienas žingsnis!

Išjunkite Unknown Sources

Paliktas leidimas diegti programas iš nežinomų šaltinių yra didelė saugumo spraga, galinti pridaryti problemų. Norint likti saugiems, geriausia būtų grįžti į saugumo nustatymus ir išjungti!

  • Įeikite į savo įrenginio nustatymus.
  • Įeikite Į Saugumo, Privatumo ar Programėlių parinktis – kur buvote prieš įdiegdami programą.
  • Nuimkite varnelę. Taip niekas negalės įdiegti programėlių iš kur nors kitur. Jei prisireiks, bet kada galėsite vėl pažymėti.

Tai tiek žinių, kaip įdiegti Google Play Store programą rankiniu būdu

Pabaigai

Kai Google Play Store programėlė jau įdiegta, toliau ji atsinaujina pati. Aprašytas metodas veikia praktiškai su visais Android įrenginiais, nors nedidelių skirtumų gali būti, nelygu Android versija ar gamintojas. Tačiau su Amazon Kindle Fire įrenginiais šis būdas netiks. Tuo atveju reikės vykdyti visai kitą procesą, kuriam gali prisireikti rootinti savo įrenginį su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis.

 

Jei turite įdomių klausimų ar pasiūlymų temoms, rašykite juos el. paštu info@technologijos.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(5)
(5)

Komentarai (7)