Apple pateikė pareiškimą „išmaniojo žiedo“ patentui  (3)

Kompanija Apple pateikė pareiškimą naujo įrenginio patentui: interaktyvaus žiedo su jutikliniu skydeliu arba ekranu, veiksiančio drauge su išmaniuoju telefonu. Apie tai ketvirtadienį, spalio 1 d. pranešė The Verge.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis prietaisas, pagal pareiškimo aprašą su savininku bendraus taktiliniu (jutiminiu) ryšiu, kuriuo jis gaus pranešimus. Žiede taip pat gali būti įtaisytas mikrofonas komandomis balsu. Be to, manoma, prietaisas galės atpažinti savininko rašomą tekstą pagal rankos judesius.

Tačiau, kaip pažymi The Verge, tai tik patento paraiška, ir iš jos labai sunku ką nors pasakyti apie Apple planus. Leidinys primena, kad daugelis Apple patentų produktais netapo, tad per anksti spręsti, kad kompanija rengiasi gamint „protingąjį žiedą“.

Apple pareiškime teigiama, kad šiuolaikinius prietaisus su jutikliniu ekranu naudoti tam tikroms užduotims gali būti nepatogu arba neefektyvu. Tai reiškia, kad „protingas žiedas“ tiks žmogui, kurio rankos jau kažkuo užimtos, arba, jeigu jis pavargo, ilgai naudodamas didelį prietaisą.

Be to, kaip pažymi Apple, šviesa nuo jutiklinio ekrano tam tikromis sąlygomis gali būti netinkamas ar netgi pavojingas, jeigu išduoda naudotojo buvimo vietą. Todėl reikia kuklesnio, saugesnio ir ergonomiškesnio sąveikos su jutikliniais ekranais ar skydeliais, būdo.

„Išmaniojo žiedo“ patento paraiškoje rašoma, kad išmanieji telefonai daugeliu svarbių momentų nuvilia, kai tuo tarpu mažas prietaisėlis su užduotimi susidoros. Rinkoje jau yra keletas „išmaniųjų žiedų“, nors jie daugiausiai reikalingi telefonų ar kitų įrenginių valdymui Bluetooth ryšiu. Nė vienas iš jų neatrodo toks patikimas, kaip Apple paraiškoje aprašomas prietaisas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(1)
(6)
(-5)

Komentarai (3)