Išvyskite: kaip atrodo XXI amžiaus namelis medyje (Foto)  (2)

Vaikystėje pamėgti medžių nameliai neatsiejami nuo nuotykių ir fantazijos. Tačiau, kaip parodė Jono Williamso pavyzdys, jaunuolio idėjos gali išsirutulioti į kur kas įmantresnius statinius. Jo projektas „Skysphere“ – modernus 21-ojo amžiaus namelis medyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ant plieninės kolonos – cilindro formos gyventi pritaikyta platforma. Į šią 14 metrų perimetro ir dviejų metrų aukščio erdvę pakylama kopėčiomis, esančiomis plieninėje kolonoje. Pakilus aukštyn nevaržomai gali dairytis aplinkui, mat visą platformą supa ištisiniai langai.

Iš pradžių kūręs namelį medyje J.Williamsas galiausiai ėmėsi įgyvendinti patvaresnį sumanymą, ne tiek jautrų gamtos poveikiui, rašo archdaily.com.

Skraidančią lėkštę primenantis būstas aprūpintas įmantriais šiuolaikinio buto atributais. Durys atsidarys, jei sistema atpažins šeimininko pirštų atspaudą, būsto apšvietimo spalvos kinta, sofoje – alaus šaldiklis.

Ir, suprantama, kaipgi be greito interneto. Energiją namui tiekia ant stogo sumontuoti saulės elementai. Beje, stogas, giedrais vakarais virsta observatorija.

Kol kas bokšte nėra vonios, tačiau projekto autorius ketina ją įrengti netoliese esančiuose medžiuose.

Kadangi „Skysphere“ su žeme nesieja jokia infrastruktūra, jis gali būti perkeliamas bet kur. Kaip teigia pats autorius, net ir į vandenyną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai (2)