Iranas pirmą kartą parodė slaptą milžinišką požeminę raketų bazę (Video)  (0)

Irano valstybinė televizija pademonstravo beprecedentę filmuotą medžiagą ir požeminio tunelio, kuriame saugomos raketos ir paleidimo įrenginiai. Irano pareigūnai sako, kad jos gali būti panaudotos, jeigu „priešai padarys klaidą“, rašo CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medžiaga parodyta praėjus trims dienoms po to, kai Iranas išbandė tolimojo nuotolio raketą. Tai, JAV teigimu, galėjo pažeisti JT Saugumo Tarybos rezoliuciją, kuri draudžia Iranui kurti ir vystyti raketas, skirtas branduolinių galvučių nešimui.

Taip pat dieną prieš parodant vaizdus iš tunelio Irano parlamentas patvirtino liepos 14 d. branduolinį susitarimą tarp Teherano ir šešių pasaulio valstybių.

Irano pareigūnai teigia, kad šis susitarimas neturės įtakos šalies karinėms pajėgoms ir konkrečiai – balistinių raketų programai. Manoma, kad būtent todėl dabar ir parodyta požeminė bazė – pademonstruoti, kad šalies karinės galios minėtas susitarimas nesusilpnina.

Kelių šimtų metrų ilgio ir maždaug 10 metrų aukščio tunelyje – gausu raketų ir karinės technikos. Irano teigimu, jis iškastas maždaug 500 metrų gylyje po kalnu.

Brigados generolas Amiras Ali Hajizadehas teigia, kad tokių tunelių yra visoje šalyje. Jo teigimu, raketos parengtos naudojimui visose provincijose, prie visų didesnių miestų. 

Jis sakė, kad Iranas nepradės jokio karo, tačiau „jeigu priešai padarys klaidą, raketų bazės išsiverš kaip vulkanas ir žemės gelmių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(26)
(2)
(24)

Komentarai (0)