JAV analitikai: „Mes suklydome dėl Rusijos karinių galimybių“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hamann 2015-10-20 14:49
Arns 2015-10-20 15:01
Net rpg-7 kainuoja virš 1000 dolerių, bei po kelis šimtus vienas užtaisas. Kažkas rimtesnio kaip TOW ar Jevelin prasideda nuo kelių dešimčių tūkstančių dolerių. Kiekvienam namuose nepripirksi (kaip čia jau buvę "ekspertų" ), nes išlaidos būtu ko gero virš 50% nuo BVP ir susilygintume su Š. Korėja.
sloggi 2015-10-20 15:07
Gal ir sumaisysiu, bet ar tik ne pas sveicarus yra taip, kad po apmokymu tarnaujantis karys ginkla laiko namuose, tik neisduoda soviniu nestis namo?
hamann 2015-10-20 15:14
Ačiū arnui, aš neturiu tiek kantrybės.
Auksine Logika 2015-10-20 15:14
Geriau pasidomekit del ko tie karai vyksta - viskas del gamtiniu istekliu. Ruskiai lietuvele pultu nebent cia rastu nezmonisko dydzio duju ar naftos rezerva, o ne ta kur turi Mazeikiu Nafta. Bet tada ir jankiai didesni susidomejima cia imtu rodyti. Nes tai ka jie ten issidirbineja kazkiek kainuoja, bet uztat laaabai atsiperka. Siandien gal kremlinams ir krize, bet kas ten zino kas ateity bus - ir jei jie issilaikys iki to laiko, paskui gales viska vel stumdyt kaip po senovei tai dabartinio karo sanaudos bus tik koks 0.1% to ka uzdirbs. O kol mes durneliai svaistom pinigus ant beverciu haubicu, tie mafijozai skaniai juokiasi is musu paranojiskumo.
Rukis 2015-10-21 09:56
Taip, nesusimaišei. Ten po tarnybos gauni ginklą laikyti namuose. Už jo priežiūrą ir saugą tu būni atsakingas, bet kulkų pirkt ir tuo labiau naudoti neturi teisės. Tik per pratybas. Todėl ir norima eiti Šveicarijos pavyzdžiu. Manot mūsų visuomenė pasiruošusi tokiems pokyčiams? (Asmeniškai norėčiau iš kiekvieno forumo lankytojo išgirsti nuomonę)
Dixis 2015-10-21 12:21
Mano siūloma įdėja visai nesusijusi su snaiperiu skaičiumi pasaulyje. Prie ko čia jie? Grynai viena taktika ne, todėl ir sakiau, kad tobulintina, bet naudoti kaip pagrindinę. Čia ir pasitarnautų, kad ir pigūs RPG, juk atstumai maži.
Dixis 2015-10-21 12:21
Nu va, pirmas normalus komentaras, dėl kurio galima tobulint taktiką, bet: 1) Kaip izoliuot rajoną, kai tau grėsmė iš bet kurio gretimo rajono? 2) Izoliuotam rajone snaiperis gali elgtis kaip civilis, nes jis niekuo ir nesiskiria apart to, kad kažkur namie yra ginklas. Tai gali ir ramiai išeiti, jei mato, kad nepasinaudos galimybe 3) Tokiu atveju reikia patikrint absoliučiai visus butus. Kur visus žmones suvaryt? išvarai iš namų, jie palaukia kol vyks paieška, o toliau vėl grįžta į butus? Tokiu atveju priešas nieko nepasieks. Žiūr 2 punktą (nebent patikrins viską ir suras, sąlyginai nedidelį ginklą). Jei tiem žmonėm nebus leista grįžti, tai vėl bus masinis naikinimas ar trėmimas? Čia, kažkur logika nesueina. Ginklus gal ir galima rasti butuose, bet kiek tu rizikuosi vien išlipdamas iš transporto + tau reikia patikrinti visus butus.
Dixis 2015-10-21 12:22
1000*1000=1M tai jau už 10M turim 10000 RPG Tai čia juokinga suma, vos ne vieno tanko kaina Net skaičiuojant, kad ir TOW, kainuoja apie 50K, tai uz 50M gali irgi jų jau tūkstanti tūrėti, o 50M čia kieno biudžeto 50%? Net karinio, metinis tik praktiškai dešimtadalis.
Dixis 2015-10-21 12:32
O tu atsakingas, kad tokie pokyčiai įvyktu? Aišku sutikčiau, jei kulkų taip paprastai negausi, tai kokia čia bėda? Tie kurie nori ir šiaip isigyja ginklus, aš jau nekalbu, kad pvz kaime ne tik, kad medžiotojai turi, bet ir krūva brakonierių dar iš tėvų paveldėja Tai aplamai niekur netikrinti žmonės ir tokių tikrai ne vienetai, tik jei ne durni tai neišsiduoda, bet asmeniškai žinau 3 žmones kurie turi giklą be jokio leidimo ir būtent brakonieriai.
Arns 2015-10-21 16:18
ir visa likusi bezabrazijos serija. Šičia tie "šauliai", kurie norėtu turėti ginklus namuose. Skatinimas nepatikusius žmones žudyti, skatinimas nepatyrusiems žmonėms gamintis sprogmenis, skatinimas naudotis ginklus be atvangos. Atkreipkim dėmesį, jokiuose pasisakymuose nefiguruoja žodžiai "mes", "grupė", iš esmės skatinama turėti ginklą ir savo nuožiūra šaudyti. Tokie veiksmai tik sufleruoja jog aukų bus, rezultatai pagal kiekvieno pažiūras. Kažkoks gynybos planas? ... Jei atvirai, nuimk nuo teksto ženklus kas kalba, ir laisvai tokias mintis išgirsi iš mokyklinukų kalbančius apie tai ką darė GTA ar kaip jėgiškai visus patratino per CS. Va tokių idėjų prisiklausiusios ginkluotos grupės ir yra vadinamos marodieriais, paranoiškais, betiksliai ir sakančiais jog tenori save apsaugoti.
Arns 2015-10-21 16:45
JAV per metus sunaudoja apie 1000 TOW, o tu Lietuvai siūlai.Kai tos raketos montuojasi ir į karinę techniką ar sraigtasparnius. Nekalbant apie tai, kad amunicija sensta. Ja reikia mokėti naudotis, šaudyti uždarose patalpose nelabai galima. Galų gale ji didelė ir į lagaminą nesusidėsi. Įtariu jog esi nojaus klonas, anas kurį laiką irgi buvo užsidegęs laseriniais ginklais, priešraketiniais bokštais ir panašiais išradimais, kurie girdėti ir matyti žaidimuose, bet realybėje dar toli toli iki to