Latvija neatsilieka nuo Estijos: nuo Rusijos atsitvers 90 kilometrų ilgio tvora  (18)

Latvijos vidaus reikalų ministerijos pareigūnai oficialiai patvirtino planą statyti 90 kilometrų ilgio tvorą, skirsiančią šalį nuo Rusijos, rašo „The Moscow Times“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-10-20 Latvija neatsilieka nuo Estijos: nuo Rusijos atsitvers 90 kilometrų ilgio tvora  (18)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jautriais sensoriais ir vaizdo kameromis aprūpinta tvora turėtų kainuoti maždaug 3,5 milijonų eurų. Latvijos vidaus reikalų ministras Rihards Kozlovskis pažadėjo, kad siena nebus skirta atriboti Latviją ir Rusiją. Pasak jo, ši užtvara skirta nelegalių migrantų stabdymui.

„Kuriame sieną, kuri užkirs kelią nelegaliems migrantams ar bent jau suteiks galimybę akivaizdžiai pastebėti bandymus patekti į mūsų šalį“, – tikino R.Kozlovskis.

Vidaus reikalų ministras pabrėžė, kad Rusija vengia savo įsipareigojimų ir nepriima nelegalių asmenų, atvykusių į Europos Sąjungos narę Latviją būtent iš Rusijos pusės.

Jis pabrėžė, kad siena gins ne tik Latviją, bet ir visą ES, mat migrantai dažniausiai neužsilieka Baltijos šalyse ir keliauja toliau į vakarus.

Estija taip pat jau yra paskelbusi apie planą atsitverti savo teritoriją nuo Rusijos ir iš jos atvykstančių pabėgėlių. Rusijos užsienio reikalų ministerija šį sprendimą metų pradžioje vadino politiškai motyvuotu žingsniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(27)
(0)
(27)

Komentarai (18)