Venkite Bios atnaujinimų, nes bus bėdų su „Windows 10“ aktyvacija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2015-10-26 17:01
Tu geriau pasiūlyk savo "klientam" į pornuškės saitus mažiau landžioti ir nereikės Win kaltinti, kad kompas nebeveikia.
Simplicity 2015-10-26 17:45
spaustų "Next>Next>Finish" ar "Accept" ir žagsėtų nuo rodomų reklamų. p.s. Android linux yra "super saugi" OS, bet kol Google nepradėjo rimtai tikrinti į jų parduotuvę dedamų programėlių, iš ten galėjai parsisiųsti programėlių su paslėptais spyware ir adware. Gaudavai iš oro kokį nors "push" pranešimą apie "vienišas mamas netoli jūsų" ir nesuprasdavai kokia čia proga. (Paaiškėdavo, kad kaltas nemokamas prožektorius, task manager'is ar batery saver'is.) Dabar nuotykių reikia ieškoti puslapiuose, kurie siūlo laužtus APK.
vytautas50 2015-10-26 18:32
Gedis 2015-10-26 18:53
Jei trumpai,senai spjoviau į win.Kažkas čia skaičiau minėjo,jog win 7 berods palyginus su ubuntu skraido.Na ką gi pasakyti tokiam tautiečiui?Tegul įsirašo light linux ir pasijus kaip gavęs turbo geležį.O vytautas50 teisybę sako.Kad ir per nauja perrašant linux ir win,tai ant win sugaiši gerą pusdienį jei diegsi kas reikalinga,kas ant linux užims pusvalandį.Net nešneku apie win apgailėtiną situaciją su atnaujinimais.Jei dauguma pc nepardavinėtų su tais win$,manau jų gerbėjei nustebtų,ant kiek kristų jų naudotojų.
vytautas50 2015-10-26 19:13
infoguru 2015-10-26 19:44
Aš irgi netikėjau, bet kai mano trimetis paliktas pamaigyti youtube po 30min užmušė windows negyvai - gavau įsitikinti. Nuo to laiko sėdi tik prie Linux kompo ir nei karto neteko perinstaliuoti.
Gediminas Jurgaitis 2015-10-26 22:00
ubuntu yra super OS jei nieko su ja nedarai filmai, internetas, skaipas, fb.. jei tau reikalingas kompas pro darbams, tai linuxai iskart atkrenta, ner draiveriu, jei yra viskas veluoja, pastoviai kazko truksta... jau nekalbu apie zaidziancius zaidimus.. nesu pries linux, darbe turiu ubuntu, bet nelimpa man linuxai.
Nerealiai 2015-10-27 01:49
O WordPad'ą bandei (yra W7)? Nors man smulkiems poreikiams pakanka ir notepad bei patinka, kad paprastas kaip visada. Ir šiaip dėl notepado nenaudot windows, tai truputį juokinga... Na o Windows 10, tai taip nelabai traukia, kaip ir Windows 8. Windows 7 mano manymu paskutinė sėkminga MS OS. O paskaičius Vytauto dejones dėl Windowsų, tai išvis juokinga darosi... Ką jis su tais Windows daro, kad jam pastoviai kažkas lūžta... Arba ant kiek atsilupę klientai turėtų būt, kad jiems tie Windows lūžta pastoviai? Juos net įsirašyt vaikų žaidimas, paspaudai next, next ir eini arbatos gert, po pusvalandžio turi W7, įsirašai trūkstamus draiverius, kurių nelabai ir trūksta jei kažko specialaus nenaudoji, parsisiunti mėgstamas programas ir viskas. Ką ten pusę dienos daryt reikia? Ant savo kompo W7 naudoju jau kokius 5 metus, kartu su kompu buvo nuo pirkimo. Neteko dar perrašyt dėl kažkokių problemų ir viskas veikia sklandžiai. Iš kur tokios mistikos prigalvoja...
brisius 2015-10-27 06:26
Paskaicius vytauto komentarus, susidaro ispudis, kad jis pats ir jo "klientai" yra koncini narkomanai. Kazkas lb taikliai pasake, ar jus ismokot naudotis kompu. Kiti va, paliko 3 metu napizdrika kuris uzlauze win, tai girdi ziurek kur ziuri gerai su tokiais komentais. Asmenishkai ash visada tik win naudojau, budavo visko, pradejau nuo W98se, luzhinedavo, Xp zhymiai geriau, w7 super, dabar w10, nes vistiek prie ju teks pereiti yra neblogi (su laiku bus tik geresni). O kuriem patinka valandu valandas maigyti pele ir klava kad isirashytum (aishku ir butum "kietas") peles draiverius, na tai go baby go ant savo linuxu.
- 2015-10-27 06:28
tokiems, kaip tamsta.
elcucuy 2015-10-27 10:51
Čia turėtu rinktis žmonės besidomintys technologijomis. O žmonės besidomintys elektronika turėtų domėtis įvairiais dalykais. Praverstu žinoti ne vien dalykus, kurie yra ant Windowsu - tai tas pats, kas visą gyvenimą mylėtis vien misionieriaus poza. Mokyklose informatikos pamokose turėtu būti supažindinama su daugiau sistemų, kad žinios būtų platesnės. Kai ant androido telefono nusprendžiau pasidalinti failais tinkle susidūriau su terminu "Samba" - jei gyvenčiau vien Windowsų pasauly aš net neįsivaizduočiau kas čia per žvėris. Vytautas nors ir naudojasi Linuxais, tačiau puikiausiai tvarko Windowsų kompiuterius. Pažįstant daugiau nei vieną sistemą tu, kad padarytum vieną ar kitą dalyką, žinai ne ką ir kur paspausti, o pradedi mastyti kame esmė, kas susiję, ką vieni ar kiti terminai reiškia ir sistemoje orentuojasi pasitelkdamas loginį mąstymą o ne išmoktą veiksmų seką. Windowsų vartotojams praverstų turėti žinių ir apie BSD ir ZFS - pravers susidūrus su NAS. IT ne vien Windowsai (ypač dabar). Windowsai daugeliui paprastesni nes yra susipažinę kaip kas atliekama, tačiau užaugus ant linuxo tau windowsai atrodytu sudėtingi ir nelogiški - aš neretai pasiklystu Windowsų Control panelyje. Šiuolaikiniai vaikai augantys ant plošetų į windowsus žiūrės visai ne kaip į pažįstamą plotmę. Daugelis paprastų dalykų ant linux'o atliekama paprasčiau nei ant windowsų (jei apsiriboji repozitorijose esančiais dalykais), tačiau labiau advance dalykai sudėtingesni. Nereikia tikėtis 100 % suderinamumo su hardwaru, kuris buvo sukurtas windowsams (būtent ant kompų, kuruos pirko su windowsais bando linux'us - tai jau hack'as gaunasi) - reikia rinktis žinant, kokios detalės suderinamo, kokios ne. Nėra absoliučiai saugios ir nuo virusų apsaugotos sistemos. Bet koks Executable failas tavo kompe gali pridaryti huinios, tačiau ant linux'ų kažką įrašant kas kart iššoka pranešimas prašantis root paswordo įspėjantis apie galimus pakeitimus tavo sistemoje. Vytauto atveju jo klientams windowsuose vartotojams suteikčiau ribotas teises ir kaskart jiems bandant ką įrašyti prašytų admino paswordo - jie žinotų slaptažodį, tačiau prieš kažką darant susimastytų apie pasekmes. Google supaprastino viską androide, kad vartotojams būtų paprasčiau, ir to rezultate problemos su malware. Androidas buvo besivejančiojo situacijoje, todėl google buvo priversta daryti tam tikras nuolaidas programėlių kūrėjams - pvz į Debian repositorijas niekada nepatektų žalingas kodas - viskas ką įrašinėji už repositorijų ribų yra nepatikrinta.
Mėnesys 2015-10-31 11:10
Kažkokia kova su vėjo malūnais... Abi OS turi savo privalumų ir trūkumų, Linuxuose susidursi su problemomis dėl, kai kurių programų ir žaidimų. Windows‘uose susidursi su virusais, nes Windows‘ai užima nemažą dalį rinkos. Windowsai patobulėjo (arba mano suvokimas patobulėjo) nuo Win98 laikų, ypač xp laikų kur tekdavo dažnai perašinėti, su Win7 baveik išbuvau (pusmeti išbandinėjau Win8) iki Win 10 neperašius ir tikrai nebuvau, kuris tik kompiuteri įjungia ir išjungia. Tiesiog Windows veikimas labai priklauso nuo žmogaus, ką jis veiks su jais, nes mano tėvykui Windows laiko apie 10 metų ir nėra kad jis nesinaudotu. Manau didžiausia Windows žudikas yra vaikai, kurie visko prisimasto prisižiūri internete ir panašiai. Vat dar vienas smerktinas dalykas tai Windows politika, link kur pradėjo eiti, bet čia jau kitas pokalbis, be to manau bėdos nėra, kol yra kitos altarnatyvos, tiesiog kasa sau duobę. Kaip minėjote dėl muzikos, filmu naršymo, manau pilnai užtenka telefono ar planšetės, kurias prireikus pajungsite prie tv ar kito dalyko.