Stratfor ekspertai įvardijo „labiausiai tikėtiną“ lainerio A321 katastrofos Egipte priežastį  (0)

Tyrimų ir analizės kompanijos Stratfor ekspertai pasakė, kad labiausiai tikėtina Rusijos lainerio А321 sudužimo Sinajaus pusiasalyje priežastis – bombos sprogimas lėktuve. Apie tai rašoma kompanijos pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Atsižvelgiant į menką kitų scenarijų tikimybę, panašu, labiausiai tikėtinas lėktuvo kritimo paaiškinimas yra sprogstamasis įtaisas lėktuve“

Stratfor

Jie visiškai neatmeta lėktuvo gedimo galimybės, tačiau pabrėžia, kad „toks paaiškinimas, atsižvelgiant į sudužimo aplinkybes, būtų neįprastas“. Ekspertai paaiškina, kad dėl įrangos gedimų lėktuvų katastrofos dažniausiai įvyksta kylant ar tupiant, kai veikia didesnės mechaninės apkrovos.

Teroristinės grupuotės ILIV ataką nuo žemės analitikai vertina kaip mažai tikėtiną. Pranešime pabrėžiama, kad reisas buvo nepasiekiamas ginklu.

Kaip pasakojo NBC neįvardinti Pentagono šaltiniai, amerikiečių palydovas IR bangų diapazone užfiksavo šilumos žybsnį toje vietoje, kur prieš sudužimą buvo lėktuvas. Palydovas neužfiksavo raketos šiluminio pėdsako, kas irgi liudija prieš lainerio užpuolimą nuo žemės.

Vėliau kitas Pentagono atstovas papasakojo ABC, kad palydovo užfiksuoti blyksniai gali būti nesusiję su lainerio kritimu, arba būti lėktuvo smūgio į žemę pasekmė. Pašnekovas taip pat pažymėjo, kad katastrofos rajone stebėtas susidūrimas su islamistais.

Anksčiau amerikiečių žvalgyba ILIV teroristų ryšį su Rusijos lainerio sudužimu įvardijo kaip „mažai tikėtiną“. „Kogalymavia“ anksčiau kritimo priežastimi įvardijo išorinį poveikį. ILIV kovotojai spalio 31 dienąpareiškė, kad su jais susijusi „Islamo valstybės Sinajaus provincija“ tiesiogiai susijusi su katastrofa.

Kompanijos MetroJet (Kogalymavia) lėktuvas Airbus A321 sudužo Sinajuje spalio 31 dieną. Žuvo visi 224 jame buvę žmonės.


slon.ru

 

(16)
(1)
(15)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: