„Galaxy S6 Edge“ - 11 rimtų saugumo spragų  (0)

„Project Zero“ komandą Google subūrė siekdami nustatyti rimtas „Android“ operacinės sistemos klaidas ir saugumo spragas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai ekspertai atkreipė dėmesį į išmanųjį telefoną „Galaxy S6 Edge“ ir viešai pareiškė, kad surado 11 kritinių saugumo spragų. Pažeidžiamumai buvo aptikti standartinėse elektroninio pašto programose ir „Samsung“ galerijoje. Kitaip tariant, trečiųjų šalių gamintojų „Android“ programinė įranga palengvina įsilaužėlių gyvenimą. Pranešama, jog „Samsung“ didžiausius pažeidžiamumus ištaisė per 90 dienų, o likę trys bus uždaryti šį mėnesį.

Visų šių problemų suradimui dešimties žmonių „Project Zero“ komandai prireikė savaitės. Jie pažymėjo, kad šiandien yra daugiau nei 1300 įmonių, gaminančių „Android“ prietaisus ir daugelis iš jų įdiegia savo programinę įrangą, todėl „Google“ tiesiog negali kontroliuoti visų gaminių saugumo.

Saugiausiais „Android“ prietaisais šiuo metu yra „Nexus“ serijos planšetės ir išmanieji telefonai, kadangi „Google“ jiems kas mėnesį išleidžia saugos atnaujinimus, pašalinančius esamus pažeidžiamus. Analogiškai atnaujinimus įsipareigojo atlikti „Samsung“ ir „LG“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(6)
(3)
(3)

Komentarai (0)