0 promilių negana: vairuotojus siūlo tramdyti keliasdešimt kartų branginant automobilio draudimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2015-11-09 08:51
Kaip jau parašė vyckas, negėręs kažkaip visada įpučia nulius. Jei nors kiek įpučia, tai bent prisimena jog vakar kaip reikiant išgertuvės buvo. O visi pasiteisinimai dėl lašų, kefyro ar giros... Gal ir durų neberakinkim,kad prireikus pagalba greičiau galėtu patekti į butą? Problema tame, kad tas leidimas bent vieną stikliuką ar bokalą alaus, skatina vartoti alkoholį,ir retas sustoja,o paskui "gal praslysiu". Matom iš statistikos, reikalai pas mus daug blogesni net nei kai kuriose šalyse, kur leidimas išgerti didesnis. Mums reikia labiau riboti alkoholio pasiekiamumą, griežčiau vertinti jo prisivartojusių elgesį, mažiau toleruoti jo privartojusius asmenis viešumoje.
Julius_ 2015-11-09 10:58
Skaičiai kaip 0.39mg/l yra gauti tiriant sveikus (ir gyvus) susilaikančius nuo alkoholio žmones ir matavimai atlikti su 0.05mg/l jautrumu (paverčiau ug/ml į mg/l). Mokslinis straipsnis, kur jie minimi www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6634839 Intencijos gal buvo ir geros, psichologiškai "0 tolerancijos", "0 promilių" gal ir gerai skamba, yra įtikinama. Tik šiuo atveju buvo "perlenkta lazda" ir prasilenkta su realybe.
Arns 2015-11-09 16:36
Julius_, neįsivaizduoju ko privartoję buvo tie mokslininkai, bet negėrusio, bet pripūtusio negirdėjau nė vieno. Šnekančio, kad "buvau blaivas kaip avinas", teko ne kartą, tik dažniausiai ir be alkotesterio galima tokiems pasakyti ko vartojęs ir kad liežuvis nerišliai pinasi.
zaliaakis 2015-11-09 19:54
Kas kaip, tek kur turi būti nuliai. Blaivi ir nepripucia... Tai nesvaikit kai kurie
Julius_ 2015-11-09 21:01
Pirmiausiai iškvėpto oro alkotesteriai yra tik testai, nes jie nematuoja kiek yra etilo alkoholio kraujyje, o tik bando nustatyti iškvėptame ore ir pagal tai apskaičiuoja kiek galėtu to alkoholio būti kraujyje pagal koeficientą dėl kurio yra daug nesutarimų. Netgi skirtingos šalys naudoja skirtingus koeficientus, todėl tai ne matavimas, o testas. Testeriai gali reaguoti ir į acetoną ir į metilo alkoholiį, izoporpila ir daugelį kitų medžiagų. Tik tiesiogiai paėmus kraują, galima kalbėti apie matavimą. Čia vienas atvejis, kai pilotas, negalėjo mašinos užsivesti, kur minimi 0.1-0.2g/l atsiradę dėl mažakalorinės dietos su visu paaiškinimu kodėl taip įvyko. Ne kiekvienas prižiūri aviacijos reikalus ir turi galimybę kreiptis detalesniam tyrimui, testui ar gali pasiaiškinti kodėl taip vyksta. Nemanau, kad tokie įvykiai ar tokios dietos yra retos. http://www.nature.com/ijo/journal/v31/n ... 3444a.html
Go West 2015-11-09 21:03
Gerai Simplicitas pastebėjo, jog rimtas avarijas padaro žmonės, kurių kraujyje randama 1,5-2,5 promilės, kas yra 50 kartų daugiau už 0.04. Kas žiūrėjot amerikietiškus filmus ir laidas, tai ten policija nekaišioja sustabdytiems vairuotojams alkotesterių, pradžioje pažiūri, ar vairuotojas sugeba eiti tiesia linija, ar užsimerkęs sugeba paliesti pirštu nosį. Man atrodo, jog 0.04 yra nepavojinga už vairo. Pats aš visiškai negeru - nei už vairo, nei už stalo, tad mano nuomonė nešališka.
SPeed_FANat1c 2015-12-18 22:04
rimtas avarijas taip pat padaro ir blaivus zmones tik tikimybe mazesne