Naujas suomių iššūkis: mažiausias kompiuteris pasaulyje (Video)  (2)

Tai pats mažiausias kompiuteris pasaulyje – bent jau taip giriasi jo kūrėjai iš Suomijos bendrovės „Solu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie teigia sumanę ir pagaminę įrenginį, kuris lengvai telpa kišenėje, tačiau atlieka visas funkcijas, kurių žmonės tikisi iš standartinio dydžio nešiojamojo kompiuterio.

Šio mažylio ekrano įstrižainė – vos 10,2 centimetro, o korpusas pagamintas iš medžio. Dirbti šiuo kompiuteriu galima tiek prijungus klaviatūrą, tiek ir be jos – šis prietaisas turi jutiklinį ekraną.

Naujos kartos „Solu“ programinė įranga tiesiogiai bendrauja su bendrovės sukurta debesijos kompiuterijos tarnyba, tad tarsi ir nebereikia spręsti techninio aptarnavimo klausimų – pavyzdžiui, galima tiek saugiai kaupti, kopijuoti, tiek ir atkurti svarbias bylas ir duomenis.

Neįprasta ir šio kišeninio asmeninio kompiuterio vartotojo sąsaja. Kūrėjai teigia bandę atsiriboti nuo tradicinių grafinių sprendimų ir meniu – norėjo pasiūlyti kai ką naujo ir patogaus. Pinigų „Solu“ projektui jo sumanytojai surinko internete.

Skelbiama, kad dabar šį kišeninį kompiuterį galima įsigyti už 350 dolerių (324 Eur), jau priimami išankstiniai užsakymai. Žadama, kad pirmuosius pirkėjus „Solu“ pasieks jau ateinantį pavasarį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(9)
(-3)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: