Turbūt įspūdingiausias pasaulyje daugiabutis: viskas ten lyg iš fantastinio filmo (Foto)  (9)

Šią savaitę Singapūre vykusiame Pasaulio architektūros festivalyje (WAF) buvo paskelbti geriausi pasaulio pastatai. Konkurse dalyvavo net 700 darbų iš 47 pasaulio šalių. Jūsų vertinimui – geriausias daugiabutis „The Interlace“ Singapūre, projekto autoriai – studijos OMA ir „Buro Ole Scheeren“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maždaug 170 tūkst. kv. m ploto kalnuotoje vietovėje nusidriekusiame daugiabučių komplekse – daugiau nei tūkstantis prabangių įvairaus dydžio apartamentų, su erdviomis lauko terasomis ir pro langus atsiveriančia žaliuojančia panorama, skelbia archdaily.com.

Vokiečių kompanijos OMA projektas laužo įprastus statybų standartus – iki šiol Singapūre stūksantys daugiabučiai būdavo atskirti vienas nuo kito, o jų forma niekuo neišsiskyrė.

Naująjį kompleksą sudaro net 31 daugiabutis. Jie ne tik sujungti tarpusavyje, bet ir dera su gamta – bendrąsias erdves iš visų pusių supa natūrali aplinka.

Visi daugiabučiai – iš identiškų 6 aukštų dėžutes primenančių blokų, sujungtų taip, kad sudarytų šešiakampį. Daugiabučių kompleksas išskirtinis ir tuo, kad besijungiantys blokai suformuoja 8 didžiulius vidinius kiemelius ir primena atskirą daugiaaukščių miestelį. Toks daugiaaukščių dizainas skatina vietos gyventojus bendrauti ir leisti laisvalaikį kartu.

Ant pastatų stogų įkurti sodai, dangų siekiančios terasos ir per kelis aukštus nusidriekę balkonai. Siekiant apsaugoti žaliuosius plotus automobilių eismas prie daugiabučių ribojamas.

„Toks gyvenamųjų namų kompleksas sukuria erdvės įspūdį, o gyventojams užtikrinamas patogumas. Architekto Ole Scheerano sukurtas projekto dizainas – naujas žingsnis daugiabučių statyboje Singapūre“, – teigė Patricia Chia, nekilnojamojo turto įmonės „CapitaLand Singapore“ vadovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(70)
(7)
(63)

Komentarai (9)