Įspūdinga: 3D spausdintuvu jau atspausdintas ir reaktyviniu varikliu varomas dronas (Video)  (3)

Nuo koncepcijos sukūrimo iki pirmojo skrydžio prabėgo tik 9 mėnesiai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-11-13 Įspūdinga: 3D spausdintuvu jau atspausdintas ir reaktyviniu varikliu varomas dronas (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skraidymo amžiaus aušroje, vienintelis dalykas greitesnis nei lėktuvai buvo tai, kaip greit žmonės projektavo bei kūrė naujus skraidymo aparatus. Tačiau dabar reikia dešimtmečių, kad naikintuvas iš brėžinių persikeltų į realybę. Įsivaizduokite, jeigu metus būtų galima paversti mėnesiais.

„Aurora Flight Sciences“ kartu su 3D spausdinimo kompanija „Stratasys“ suprojektavo ir atspausdino reaktyviniu varikliu varomą droną vos per 9 mėnesius.

80 proc. šio drono svorio sudaro atspausdintos detalės. Jo sparnų plotis siekia apie 2,7 m, o svoris – 15 kg. Vieną reaktyvinį variklį turintis dronas išvysto 240 km/h greitį ir gali skristi apie 5 minutes.

Dronas, kurio pirmasis skrydis įvyko šį rugsėjį Jutos valstijoje (JAV), dabar demonstruojamas Tarptautinėje Aviacijos parodoje Dubajuje. Tiesa, skraidyklės gamintojai nesiūlo lankytojams įsigyti šio drono, o veikiau parduoda jo gaminimo technologiją.

Kitos organizacijos, pavyzdžiui NASA ir GE, taip pat vykdo panašius projektus, kurių metu bus kuriami 3D būdu spausdinami erdvėlaivių variklių komponentai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(20)
(1)
(19)

Komentarai (3)