Europos Komisija: Lietuvos vartotojai už dujas moka mažiausią kainą regione

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Broniusg 2015-11-21 09:52
Kas išrašė p... EU komisijai kad taip greitai pakeitė nuomonę? Ar kainos pateikiamos kilovatais kad eilinis vartotojas negalėtų konkrečių kainų už kubą palyginti? Šiaip suvartojančiam porą kubų mėnesin tas kainų skirtumas nėra toks aktualus jei „neatsirūgtų“ per kitas paslaugas.
AndriusBalsys 2015-11-21 14:30
Broniau tu broniau, kubais matuoti dujų kainą, tas pats kas malkas skaičiuoti pagal svorį. Kaina per kwh yra pats objektyviausias mokėjimo vienetas, nes žinai tikslią kainą už gaunamą energiją. O matuojant per kubą... Na privarai pusę kubo azoto, pusę kubo gamtinių dujų, gauni tą patį kubą, o savikaina sumažėja perpus. Tuo tarpu, skaičiuojant per kilovatvalandę šios problemos nelieka. Troliams geras smūgis į snukį. Nuo brangiausių kainų Europoje, prie pigiausių.
Marius.brn 2015-11-21 15:04
Вера Николаевна 2015-11-21 16:41
Aš sumaištyje. Vos prieš tris dienas „Lietuvos žinios“ publikavo straipsnį, besiremiantį EK statistika, jog “ Ar per šias tris dienas dujos stipriai atpigo, ar kaip?
vytautas50 2015-11-21 16:42
lizunas 2015-11-21 18:25
vytautas50, sutinku su tavimi. Jei būtų iškarto visą tiesą pasakę, kad mums naudotojams reiks padengti to terminalo išlaikymą, kuris neneša jokio pelno ir dar veržia kilpą mūsų gamintojams ir šilumos tiekėjams. Tada jau būčiau pasakęs: Ačiū, man nereikia to, jau geriau naudosiu rusiškas dujas, bent kainos nekils. O dabar rusai dujas atpigino, turim terminalą, bet dujos brangsta? Nafta atpigo, bet kas pora dienų SGD po 2 centus (europinius!!!) brangsta ir nesuprantu kodėl, gal dėl terminalo??? Kažkodėl, kai B. Lubys norėjo statyti daug mažesnį dujų terminalą, valdžia rėkavo "NE!! NE!! Jokiu būdu." Lubys mirė, Achema į bankrotą varoma, dujų terminalas pastatytas didžiausias, kuris neša tik minusą.... Kartais Katei net sutikti norisi.
sigun 2015-11-22 13:35
Tai ko nestatė jei jau taip norėjo? O gal ne tiek terminalo norėjo, kiek įlįst į valstybės kišenę, kaip kad maxima + socdemai su leo O Achema nevaroma į jokį bankrotą. Priešingai, terminalas jiems duoda svertą derantis su GP, apsidraudimą kuris Achemai kainuoja tik per galios mokestį.
kionig 2015-11-22 14:36
Net tik, kad beraštė esi, bet ir skaityti nemoki, + renkiesi visokius šūdstraipsnius skaityti, kai yra straipsnyje nuoroda į statistiką, ten viskas suvirškinta ir pateikta kaip priklauso, o tu nesugebi net to perskaityti.
Вера Николаевна 2015-11-22 16:21
buitiniams vartotojams. (!) Kaip gali būti, kad pirkdama dujas brangiausiai Europoje, galutiniam vartotojui Lietuva jas parduoda pigiau negu aplinkinės valstybės? Išvada čia viena - dempinguojant kainas. Kadangi nemokamo sūrio nebūna, trūkstama kainos dalis pasiimama kitu būdu, sužaisti mokesčiais yra tūkstančiai būdų.
mirtis 2015-11-22 17:14
Vienas apie jona kitas apie sijona Yra dvi kainos, viena uz kuria Lietuva perka dujas, o kita galutinio vartotojo. Nesigincykit ziuredami I skirtingus grafikus Numestam Europos komisijos linke aiskiai matos kad Lietuva moka didziausia kaina... https://ec.europa.eu/energy/sites/ener/ ... 2_2015.pdf O jau toliau praejus ta kaina pro naaiskia formule patampa tipo pigesne galutiniam vartotojuj nei aplinkiniams. Kas man paaiskins visa isamia duju formule, tas gaus sausainiuka
kionig 2015-11-22 21:12
Tai dabar pasiaiškink, įrodyk, kur ir kaip ta trūkstama kainos dalis pasiima? Ar ir toliau apeliuosi klaidingai „yra tūkstančiai būdų nulupti mokesčius“. Tai dabar aiškink kiek kitų šalių kainos dalį sudaro mokesčiai, rodyk grafikus, statistiką, o ne savo kremliškąsias triedaliones pasakok.
Вера Николаевна 2015-11-22 21:47
Turėtų būti didelė gėda įdomiam technologijos.lt tinklapui, kad moderatoriais yra skiriami tokie nepraustaburniai mažvaikiai kaip šis kionig. Žmogus be pagarbos, spjaudo ir šlapinasi kur užsigeidžia, nejaučia ribų jokiame savo komentare. Pabarti irgi nėra prasmės kai jis pats - valdžia. Dėl dujų: jei EK ataskaitoje nurodyta, jog Lietuva dujas perka brangiausiai Europoje, o galutiniam vartotojui parduoda pigiau negu aplinkinės šalys, vadinasi atsiradusį skirtumą kažkas privalo (privalės ateityje) padengti. Tai neišvengiama, tai elementari aritmetika. Pasinaudok loginiu mastymu, kionig. Jei ši intelekto sritis menkai išvystyta, paaiškinimo paprašyk mamos.
Dannas3 2015-11-22 21:53
Paksas geriausias, visu nuostabiausias....butent ta bobule primeni
kionig 2015-11-23 01:41
Ataskaitoje kainos, su įskaičuotais mokesčiais galutiniam vartotojui - pigiausiai. Tai ir mokėjome brangiausiai, kol neatplukdė terminalo, kadangi tik iš kremliaus ir tepirkome be jokių nuolaidų. Be kita ko, nukritusios naftos kainos irgi paveikė. Atsiversk §3.3.3 Krč, mamyčiuk, per daug neaiškink apie teorinius minusus, klok skaičius jei iš viso tokius turi.
vytautas50 2015-11-23 09:16
WWr 2015-11-23 10:26
Šiandien Katės triumfo valanda, kur ji dingus. Nepadėjo mums nei terminalas, nei niekas, kaip mokėjom už dujas brangiausiai ES, taip pasirodo brangiausiai mokam ir dabar.
hamann 2015-11-23 11:37
http://www.ldtiekimas.lt/index.php/dujo ... tarifai/23 Didesnėse šalyse didesnės dujų transportavimo kainos, galbūt atsiranda papildomų sudedamūjų dėl to ir kaina namų vartotojams gali labiau skirtis. O vatai, tai svarbu tik kuo garsiau lot
WWr 2015-11-23 14:13
Jo, Europos Komisija yra vien vata, ten visi putinistai. Todėl ieškom pateisinimo dujų transportavimo kainose, labai žemose saugojimo/distribucijos nuostoliuose, papildomose susedamojose... Hamann, primeni alkoholiką neigiantį priklausomybę kuri aplinkiniams akivazdi. Sėdime realioje šik.noje su dujomis, turi tai pripažinti. Pripažinti pačiam sau, nes mane EK išvados pilnai įtikina, jog už dujas kaip mokėjom taip ir mokame brangiausiai Europoje. Kaip ir toliau mokėsim brangiausiai, nes dujų suvartojimas mažėjo 30% per metus, o likusiems reiks išlaikyti ir vamzdžius, ir laivus, ir paskolas apmokėti už jungtį su Lenkija ir t.t. Matant visą vaizdą geriau jokio biznio su dujomis nepradėti, nes neišeis konkuruoti su biokuru, elektra ir t.t.
hamann 2015-11-23 14:46
vata tai jūs, čiburaškos, kurioms tik garsiai rėkt, nors paaiškint nieko patys nesugebat. Aš nieko neneigiu. Aš kvestionuoju ir darau prielaidas. Lygiai tą patį darytų betkuris kiek mąstantis žmogus. Tik sovietiniu raugu prasmirdę degradai vietoj to, kad naudotūsi galva rėkia, kad valdžia bloga. Pagal tave mokam daugiausiai europoje, bet galutinį vartotoją pasiekia pigiausia kaina. care to explain? 1 + 1 sudėt moki?
WWr 2015-11-23 15:44
Gyvenk išsigalvotame pasaulyje sau toliau, kas man? Kvestionuokis ten ir darykis prielaidas diskutuok su savim pats vienas. Aš jau atjunkau nuo šios adatos, jokio šildymo, maisto gaminimo, jokio biznio ten kur sudedamoji dalis yra dujos. Ir visiems patariu kuo greičiau atsikratyti, nes po metų kitų, kai dujų suvartojimas Lietuvoje nukris iki 1000 milijonų kubų ir tas vartotojas bus kone vien tik Achema, tada vamzdžių, laivo, jungčių išlaikymą pakabins ant visų laiku nepabėgusiųjų, tik jau be galimybės atsijungti.