Galas herbicidams! Sukurtas daržus ravėti galintis robotas (Video)  (1)

Neseniai įsteigta bendrovė „Deepfield Robotics“ sukūrė žemės ūkio robotą, kuris sugeba piktžoles atskirti nuo auginamos kultūros. Ir tuomet piktžoles sunaikina, rašo fwi.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robotas „Bonirob“ turėtų smarkiai palengvinti bei žemės ūkio darbus, padidinti jų efektyvumą ir tuo pačiu sumažinti vartojamų herbicidų – chemikalų, naudojamų piktžolėms naikinti – kiekį.

Nedidelio automobilio dydžio „Bonirob“ be ravėjimo funkcijos dar gali stebėti, kaip auga nauji pasėliai, patikrinti jų atsparumą kenkėjams, įvertinti, kiek juos reikia tręšti ar laistyti.

Robotas sugeba auginamą kultūrą atskirti nuo kitų augalų pagal lapų formą. Piktžolės sunaikinamos mechaniškai, o ne herbicidais.

Bėgant laikui pagal parametrus, tokius, kaip lapų spalva, forma ir dydis, „Bonirob“ vis tiksliau ir tiksliau išmoksta atskirti pageidaujamus augalus nuo nepageidaujamų“, – sakė „Deepfield Robotics“ vadovas Amosas Albertas.

„Nepageidaujami“ augalai būna tiesiog sugrūdami po žeme. „Bonirob“ projektas yra finansuojamas iš Vokietijos federalinės maisto ir žemės ūkio ministerijos biudžeto, prie jo prisidėjo bendrovės „Bosch“ bei „Amazone“, o taip pat – Osnabruko taikomųjų mokslų universiteto specialistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(32)
(5)
(27)

Komentarai (1)