Neįtikėtina: „Google“ nuotoliniu būdu gali atrakinti jūsų išmanųjį telefoną  (2)

Kai kurių „Android“ versijų vartotojams paskelbtos ne pačios maloniausios naujienos: „Google“ gali nuotoliniu būdu lengvai atrakinti išmaniuosius telefonus ir planšetes. Pagal nutekintus dokumentus, „Google“ tai turėtų daryti tik tada, jei teismui bus reikalinga įmonės pagalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai gali padaryti įtaką daugelio prietaisų savininkams. Visų pirma, grėsmė kyla žemesnės nei „Android 5.0“ versijos naudotojams, o tai sudaro apie 74 proc. visų pasaulyje naudojamų išmaniųjų telefonų ir planšečių su šia operacine sistema.

Jei naudojate „Android 5.0“ ar naujesnę OS versiją, neturėtumėte bijoti – „Google“ negalės nuotoliniu būdu atrakinti jūsų prietaiso, nes jame galima naudoti specialų šifravimą.

Priminsime, kad šifravimas pagal nutylėjimą yra aktyvuotas tik „Nexus“ linijos prietaisuose. „Android“ 5 ir 6 palaiko šią galimybę, tačiau daugelis gamintojų ją išjungia dėl našumo ar kitų problemų.

Jei savo išmaniajame telefone norite aktyvuoti duomenų šifravimą, nustatymuose turėtumėte paieškoti skyrelio „Saugumas“, „Atmintis“ ar pan. – viskas priklauso nuo gamintojo.

Funkcijos įjungimas gali pastebimai sumažinti prietaiso veikimo spartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(11)
(2)
(9)

Komentarai (2)