Lietuvoje bus keičiamas skaitmeninių laikmenų apmokestinimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ktulu 2015-11-27 08:08
Kreivas man šitas įstatymas. Susimoki vieną kartą ir piratauji sau be sąžinės graužaties, juk kūrėjai gaus atlygį nuo tavo sumokėtos kainos už atmintinę. Tik labai abejoju ar tikrai tas atlygis pasiekia ir užsienio kūrėjus. Dar keisčiau žiūrisi kai LATGA, AGATA ar dar koks velnias aiškina kaip negerai yra piratauti, kadangi nukenčia autoriai. Nors pagal LR įstatymus mes dar prieš pirataudami jiems susimokam. O aš pats jaučiuosiu nuskriaustas kai perku tarkim USB atmintinę. Muzikai klausyti turiu Spotify paskyrą ir piratauti nėra reikalo, už kiekvieną perklausytą dainą kažkokią cento dalį autoriai gauna. Kai Lietuvoje pradės veikti Netflix ar panaši paslauga, manau daugelis ja pradės naudotis, ir šis įstatymas taps kaip apiplėšimas vidury baltos dienos, kadangi piratauti filmų ir serialų taip pat nebeliks reikalo.
bat0nas 2015-11-27 08:41
Bet realiai juk įkalinimo įstaigų išlaikymui irgi moki mokesčius, nors negyveni tose įstaigose ir patogumais nesinaudoji. Taip ir už piratų nusikaltimus susimoki.
aurimokas 2015-11-27 09:53
Pasiskelbi kureju, uzsiregistruoji AGATA, kaip kurejas, ir nieko neveikdamas gauni pinigus Gerai cia visokie sudmaliai prasuko bizni. Tas latgas ir agatas isvis reikia uzdaryt, kaip nieko neveikiancias ir uz nieka pinigus gaunancias organizacijas. Jeigu kurejai/atlikejai nori uzsidirbt, tegul rengia pasirodymus, koncertus ir t.t.
lizunas 2015-11-27 11:07
ktulu, o tu galvoji, kad už serialus ir filmus užsienis gauna? pff ir šiaip, seniai mačiau LT muzikinių CD, tai kur tada tas piratavimas? Nejaugi dėl kelių acmes platinimų filmų kels mokesčius, kai net ne acmei tos iš tikrųjų autorinės priklauso?? Vienu žodžiu, perku teliką, ir turiu susimokėti mokesti, ir dar moku už TV kanalus????
Auksine Logika 2015-11-27 13:31
Tegu paskelbia tiksliai kas ten kiek gavo. Speju AGATA su kulturos ministerija ta milijona per puse pasidalino. Vagiu kontora.
mch0lic 2015-11-27 16:15
Ten biurokratinis aparatas viską suvalgo, autoriam ten trupiniai lieka. Didžiausas absurdas yra tame, kad turbūt pas kas antrą lietuvį piratiniai Windows'ai, Photoshop'ai ir krūva žaidimu, o laikmenų mokestį išdalina muzikos ir filmų kūrėjam.
procc 2015-12-28 02:25
Įdomu kaip jie nustato kurio kūrėjo kūriniai buvo pirataujami ir kurio ne... Visa tai labiau panašu į smarkiai korumpuota su logika prasilenkiantį "pinigų piratavimą" iš mokesčių mokėtojų.