Savaeigiai Google automobiliukai… aprėks pėsčiuosius?  (0)

„Kur velnias neša?!“, „Nejau gyvent nusibodo?!“ „Ei, ką čia dabar sugalvojai?!“ „Alio, nė nemėgink!“ Štai tokie ir panašūs šūksniai gatvėje gali skambėti ne tik keistai, bet ir dažnai. Taip ir ne tik taip gatvėje suįžūlėjusius ar užsimiršusius pėsčiuosius ateityje drausmins autonominiai automobiliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi už autonominio Google automobilio vairo nesėdės joks... Ir , ar jame bus toks dalykas kaip vairas? Žodžiu, vienaip ar kitaip, tačiau kelyje autonomobiliui teks turėti reikalų su nedrausmingais pėsčiaisiais. Juk tokio automobilio salone nebus vairuotojo – taigi, nebus kam pypsinti, pėsčiajam neliks akių kontakto su vairuotoju galimybės.

Vadinasi, autonomobiliams teks ir improvizuoti.

Kaip tik todėl IT gigantas Google patentavo sistemą, kuri įspės nedrausmingus ar užsižiopsojusius pėsčiuosius susiimti ir nepalįsti po autonomobilio ratais.

Sistemos dalimi bus ir po variklio gaubtu įrengti garsiakalbiai, pro kuriuos, iškilus reikalui, autonomobilis transliuos pėstiesiems įspėjamą informaciją, rašo Washington Post.

Tiesa, pėsčiuosius autonomobiliai drausmins ne tik burnodami. Patentuotoje sistemoje minimi elektroniniai ekranai, kurie bus įmontuoti autonomobilio šonuose, o gal ir ant variklio gaubto ar bagažinės. Ekranuose bus rodoma informacija pėstiesiems, ar jiems saugu išeiti į važiuojamąją kelio dalį. Ekranuose gali pasirodyti STOP ženklas, kitas kelio eismo ženklas arba trumpa tekstinė informacija.

Nesnaus ir autonominis automobilis – jis arba visiškai sustos, arba pristabdys, arba ir toliau važiuos tuo pačiu greičiu. Viskas priklausys nuo aplinkybių.

Bene įdomiausia idėja – robotizuotos akys ir rankos, kurios gestikuliuos pėstiesiems ir sudarys įspūdį, kad mašina juos „mato“. Tiesa, patento aprašyme apie tai neužsimenama. Beje, pastarasis užregistruotas dar 2012-ųjų rugsėjį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (0)