Nustatyta tyrimais: Wi-Fi spartą mažina kalėdinės girliandos ir net mikrobangų krosnelės (Video)  (0)

Didžiosios Britanijos interneto paslaugų tiekėjų monitoringu užsiimanti „Ofcom“ kompanija atliko tyrimą, kurio metu nustatė, jog kalėdinės LED girliandos turi neigiamą įtaką Wi-Fi spartai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ofcom“ specialistų teigimu, skundų dėl lėto interneto skaičius reikšmingai padaugėja būtent žiemos švenčių metu. Viena iš interneto sulėtėjimo priežasčių – kalėdinių LED lempučių girliandų sukuriami trukdžiai. Pačios savaime LED girliandos netrukdo maršrutizatoriaus veikimui, taičiau jei jos yra pernelyg arti jo ar kito signalą priimančio įrenginio, interneto veikimas gali iš tikrųjų sutrikti. 

Kiti įrenginiai, kurių veikimas trukdo normaliam Wi-Fi funkcionavimui yra mikrobangų krosnelės, mobilios auklės, bevieliai valdikliai, telefonai, vaizdo kameros ir kt.  

„Ofcom“ pasiūlė šios problemos sprendimą. Jie sukūrė specialią skaitmeninę programėlę „Ofcom Wi-Fi Checker“, kuri leidžia patikrinti, kaip gerai sklinda signalas nuo marštutizatoriaus iki telefono ar planšetinio kompiuterio.

Be to, aptikus problemą, programėlė pasiūlys keletą jos sprendimo variantų. Pavyzdžiui, perstatyti modemą toliau nuo trukdžių šaltinių ar nestatyti jo ankštoje patalpoje, turinčioje storas sienas. Kraštutiniu atveju, „Ofcom Wi-Fi Checker“ pasiūlys prisijungti per Ethernet kabelį ir galutinai atsikratyti visų tinklo problemų.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (0)