Pabėk, jei gali! Pabūti Igorio Molotkovo vietoje dabar gali kiekvienas  (5)

Tūkstančius policijos pareigūnų ant kojų sukėlęs ir kelias valandas viso Vilniaus gyventojus nesaugiai pasijausti privertęs Igoris Molotkovas tapo kompiuterinio žaidimo personažu. Įsijausti į bėglio vaidmenį gali kiekvienas – žaidimas nemokamai prieinamas internete.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-12-07 Pabėk, jei gali! Pabūti Igorio Molotkovo vietoje dabar gali kiekvienas  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsivaizduokite: jus sulaikė policija, surakino antrankiais ir paliko automobilyje, o patys pareigūnai pasišalino. Čiumpate automobilyje esantį automatą ir sprunkate iš policijos automobilio. Ar toli pavyks pabėgti ir ar ilgai sugebėsite slapstytis?

Būtent tai reikia daryti žaidime „A.k.a. Igor 47“, kuris buvo sukurtas dirbtuvių „Hacker Games: Vilnius“ metu. Žaidimo kūrėjai – Gytis, Karolis ir Marijus – šią idėją sugalvojo ekspromtu, renginio pradžioje aptarinėdami linksmų žaidimų temas.

„Šiuo žaidimu mes nesiekėme nieko įžeisti, nei Igorio Molotkovo, nei Lietuvos policijos, nei su šia istorija susijusių žmonių. Žaidime pavaizduotas siužetas yra tik mūsų spėlionė ir interpretacija, kuri neatitinka realybės. „A.k.a. Igor 47“ žaidimas, kurtas „Unity3D“ žaidimų varikliu, tėra nerimta parodija apie I.Molotkovą, kuris niekam neatskleistais būdais sugeba nugvelbti policijos ginklą ir pradeda nuotykius Vilniaus gatvėse“, – pasakojo žaidimo kūrėjai.

Pagrindinis žaidimo herojus Igoris laksto gatvėmis ir, šaudydamas į orą, gąsdina žmones bei bando išvengti ant kelio gulinčių banano žievių. Žaidime galima rinktis vieną iš dviejų režimų: pirmojo atveju žaidėjas turi kuo ilgiau bėgti nepagautas policijos; antrojo – įveikti du lygius, o tai atlikęs žaidimo herojus pasislepia daugiabutyje.

Žaidimas neturi įspūdingos grafikos, neišsiskiria jis ir veiksmų įvairove. Taip yra todėl, kad jis buvo sukurtas vos per dvi paras – tokia buvo dirbtuvių „Hacker Games: Vilnius“ idėja.

„A.k.a. Igor 47“ kūrėjai nusprendė išleisti žaidimą nemokamai, jame nėra ir reklamų. Vaikinai teigia, kad kurdami žaidimą siekė ne užsidirbti, o įgyti patirties, artimiau susipažinti su kūrybiniu procesu bei linksmai praleisti savaitgalį.

„Abejojame, kad šis žaidimas susilauks didelio pasisiekimo, tačiau jei susilauktų, nieko daugiau nedarytume. Tęsinio ar didelių pataisymų taip pat neplanuojame, nes tai tėra trumpas savaitgalio projektas, tokį mes jį ir norime palikti bei imtis didesnių, rimtesnių projektų“, – aiškino pašnekovai.

Jie pridūrė, kad, sulaukę I.Molotkovo ar jo atstovų prašymo žaidimą pašalinti, taip ir padarytų. Žaidimą galite atsisiųsti paspaudę čia, o komentaruose kviečiame pasidalinti įspūdžiais ir pasiekimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(17)
(3)

Komentarai (5)