Ukraina sulaukė karinės pagalbos iš JAV: atkeliavo lūženos ir kita antrarūšė technika  (12)

JAV suteikė į karą su Rusiją ir jos remiamais separatistais nugrimzdusiai Ukrainai karinės pagalbos už 260 milijonų dolerių. Tiesa, didžioji dalis paramos labiau priminė atliekas, o ne modernią karinę techniką, rašo „The Washington Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinės pajėgos gavo karinius visureigius „Humvee“, kurie JAV kariuomenės buvo naudojami dar praėjusio šimtmečio devintajame dešimtmetyje. Kai kurie jų turėjo plastikinius langus ir duris, buvo beveik be jokių apsaugų, o padangos sprogdavo nuvažiavus vos kelis šimtus kilometrų.

„Jei amerikiečiai mums siunčia karinę techniką, tegul nesiunčia antrarūšių dalykų“, – teigė vienas Ukrainos specialiųjų pajėgų vadų.

Ukrainos karinių pajėgų pulkininkas leitenantas Andrejus piktinosi, kad jam tenka remontuoti ir ieškoti dalių amerikiečių siųstai technikai.

„Kodėl aš turėčiau keisti padangas, kai galiu už tą pačią sumą gauti naują mašiną“, – kalbėjo pavardės nenorėjęs skelbti karininkas, pabrėždamas, kad nauja „Humvee“ padanga Ukrainos rinkoje gali kainuoti net iki 1000 dolerių.

Ukrainos karo vadų teigimu, toks JAV partnerių abejingumas gerokai paveikė karių moralę fronte. Ekspertai pabrėžia, kad nurašytos karinės technikos siuntimas kelia klausimų, ar JAV pasirengusi realiai padėti partneriams Europoje.

JAV pareigūnų teigimu, tai, kad Ukrainoje atsidūrė pasenusi karinė technika, susiję su būtinybe kuo greičiau aprūpinti Ukrainos karius. JAV valstybės departamento atstovai neoficialiai patvirtino, kad amerikiečiai tiesiog nebuvo pasiruošę Rusijos agresijai Ukrainoje, tad turėjo reaguoti greitai ir neturėjo laiko sukurti specialių fondų.

„Norėjome nugabenti ten techniką kaip įmanoma greičiau. Ar tai reiškia, kad viskas turėjo būti atlikta tobulai? Tikrai ne“, – teigė vienas pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(39)
(25)
(14)

Komentarai (12)