Elonas Muskas įkūrė dirbtinio intelekto vystymo kompaniją  (2)

Elektromobilių kompanijos „Tesla“ bei kosmonautikos agentūros „SpaceX“ įkūrėjas Elonas Muskas be šių savo verslų taip pat yra itin susidomėjęs ir dirbtinio intelekto kūrimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau robotų kūrimas, paremtas dirbtiniu intelektu, E. Muskui neatrodo itin saugus dalykas.

Dėl šios priežasties žymusis verslininkas kartu su dar keletu verslininkų įsteigė 1 milijardo JAV dolerių fondą, skirtą finansuoti projektus, kuriančius „draugiškus“ robotus. Kitais žodžiais tariant, šiomis lėšomis bus siekiama sukurti robotus, kurie nebandys išžudyti žmonijos.

E. Muskas jau kelintą kartą perspėja dėl potencialių pavojų, kuriuos gali lemti dirbtinis intelektas. Anot verslininko tai yra viena didžiausių grėsmių visai žmonijai. E. Muskui iš esmės pritaria ir vienas žymiausių pasaulio mokslininkų Stephenas Hawkingas.

Kartu su fondu buvo įsteigta ir kompanija „OpenAI“, kuri būtent ir sieks apdoroti milžiniškus duomenų kiekius bei sukurti žmonijai draugišką dirbtinio intelekto technologiją.

Pagrindinis kompanijos „OpenAI“ tikslas yra „sukurti pažangų skaitmeninį intelektą taip, kad jis duotų naudos visai žmonijai bei pagal poreikį kurtų finansinę grąžą“.

Naujoji kompanija taip pat tikisi mesti konkurencijos pirštinę tokioms technologijų milžinėms kaip „Google“ ar „Facebook“, kurios jau spėjo įgyti itin daug įtakos dirbtinio intelekto srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai (2)