Radikaliai pasikeis supratimas, ką reiškia „skristi pirma klase“: to dar niekas nėra patyręs (Video)  (2)

Amerikiečių aeroinžinerijos kompanija „Windspeed Technologies“ kuria neįtikėtiną sėdynę keleiviniams lėktuvams, kuri į visai kitą lygį pakels frazę „skristi pirma klase“, rašo „Slashgear.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skrendant pirma klase, džiugina daug privalumų – geresnis maistas, daugiau vietos kojoms ištiesti, internetas ar net lova pavirstanti sėdynė. Tačiau vaizdas pro langą nėra geresnis nei ekonominės klasės keleivių – per mažą apskritą iliuminatorių nedaug įžiūrėsi.

Panašu, kad netrukus šis vaizdas pasikeis – bendrovės „Windspeed Technologies“ sukurta sėdynė „SkyDeck“ leis mėgautis dangaus skliautu, debesimis, saulės gaisais ir gal net žaibais, tarsi būtumėte  aukštai pakilęs paukštis.

Ši sėdynė arba dvi sėdynės bus patalpintos viršutinėje lėktuvo salono dalyje, o jas saugos iš skaidrios medžiagos pagamintas kupolas ant lėktuvo korpuso. Visa instaliacija primins šaulio bokštelį II Pasaulinio karo bombonešiuose – viduje esančios sėdynės netgi suksis apie savo ašį, kad keleiviai galėtų patogiai dairytis į visas puses. Kompanija giriasi, kad „SkyDeck“ galima bus įtaisyti įvairaus tipo lėktuvuose – tiek didžiuliuose laineriuose, tiek privačiuose orlaiviuose.

Nors „SkyDeck“ dar nėra iki galo patentuota technologija, „Windspeed Technologies“ inžinieriai yra tikri, kad toks įtaisas netrukdys lėktuvo valdymui ir saugumui. Pats kupolas bus padarytas iš ypač patvaraus „stiklo“, galinčio atlaikyti paukščio ar kito objekto smūgį.

Toks stiklas dabar naudojamas naikintuvų kabinoms gaminti. Kupolas taip pat bus padengtas specialia danga, kuri neleis rasoti bei sulaikys ultravioletinius saulės spindulius.

Kompanijos atstovai dar negali pasakyti, kaip geriau naudoti „SkyDeck“ – ar kaip aukščiausios klasės vietą, kurią nusipirkę keleiviai galės joje praleisti visą skrydį, ar kaip „atrakciją“, kurioje skrydžio metu trumpam pasėdėti galės bet kuris lėktuvo keleivis, susimokėjęs už šią paslaugą.

Deja, kol kas kompanija neturi aiškių planų, kada ši technologija sulauks pirmų bandymų, tad dabar belieka tik pasvajoti, žiūrint „Windspeed Technologies“ sukurtą filmuką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(31)
(3)
(28)

Komentarai (2)