Nepatikėsite: beprotiškiausi kalėdiniai išradimai  (0)

Daugelis iš mūsų Kalėdų neįsivaizduoja be tradicinių šventinių atributų: puošnios žaliaskarės, šviečiančių lempučių, gausiai nukrauto šventinio stalo. Vis dėlto kiekvienos Kalėdos tampa vis modernesnės – po 1990 m. išpopuliarėjo dirbtinės eglutės, nuolat tobulinamos lemputės. Kasmet patentuojama ir kitokių šventinių išradimų, dėl kurių Kalėdos tampa ne tik gražesnės, bet ir reikalauja mažiau triūso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galvos skausmą per šventes gali sumažinti eglutės laikiklis ir vandens matuoklis, eglutės spyglių surinkėjas, apsauga nuo eglutės užsidegimo ir panašios naujovės.

Vien šiemet Europos patentų biure užregistruota daugiau nei 130 Kalėdoms skirtų išradimų patentų iš viso pasaulio.

Pateikiame kelis įdomiausius išradimų, sukurtų per pastaruosius kelerius metus, pavyzdžius:

● Belaidės lemputės. Amerikiečių išradėjai sukūrė belaidę ir elektromagnetinės spinduliuotės neskleidžiančią energijos perdavimo sistemą. Į elektros lizdą įjungtas siųstuvas sukuria magnetinį lauką, kuris įžiebia eglutės lemputes. 

● Kalėdinių eglučių pakartotinis panaudojimas. Išradėjai iš Meksikos šiemet pristatė naujovę, leisiančią išsaugoti Kalėdų eglutes ir naudoti jas bent keletą metų. Vėliau tokias eglutes netgi galima pasodinti, pavyzdžiui, iškirstuose miško plotuose. 

● Automatinis Kalėdų eglutės laikiklis ir vandens matuoklis. Šis amerikiečio Stepheno Geoffrey Maneri išradimas užtikrina, kad Kalėdų eglutė nebūtų pasvirusi – ji automatiškai gražinama į vertikalią poziciją. Šiame laikiklyje taip pat yra prietaisas, kuris nuolat matuoja vandens lygį. Jam nukritus įsijungia perspėjimo signalas, kuris nutyla, kai į laikiklį įpilama vandens.

● Kalėdinio bumbulo formos šalmas. Amerikiečių patentuotojas Greggas Wilsonas garsėja kaip įvairių rutulio formos šalmų išradėjas. Jo kolekcijoje – krepšinio, beisbolo ir futbolo kamuolių, veidrodinio diskotekų rutulio bei įvairiausi kitokie teminiai šalmai. Išradėjas taip pat yra užpatentavęs apvalaus Kalėdų eglutės žaislo formos šalmą.

● Kalėdų eglutės spyglių surinkėjas. Eglučių paliktiems spygliams surinkti skirtas prancūzo Marcelio Fribouleto išradimas yra panašus į vežimėlį, kuriame įtaisytas vamzdis ir tinklas. Tinklas, į kurį surenkami spygliai, yra suyrantis, todėl ritinėliai su spygliais paverčiami kompostu. 

● Į garsą reaguojančios Kalėdinės lemputės. Šios amerikiečių sukurtos lemputės reaguoja į aplinką ir kaskart šviečia vis kitaip – garso nuskaitymo įrenginys pritaiko įvairius algoritmus ir skirtingiems garsams parenka unikalų apšvietimą. 

● Vandeniui atsparios LED lemputės. Nauja taivaniečio Wu Lee Yueh-Feng sukurta technologija leidžia apsaugoti lemputes nuo netikėtų nemalonumų.

● Eglutės gaisro gesinimo sistema. Pavojus, kad ilgiau be priežiūros palikta eglutė užsidegs dėl, pavyzdžiui, įkaitusių lempučių – jau praeityje. Amerikiečio Williamo Dysono išrastos sistemos jutikliai, užfiksavę dūmus ar padidėjusį karštį, siunčia perspėjimo signalą namų šeimininkui ir / arba perduoda informaciją artimiausiai gelbėjimo tarnybai.

Futuristai prognozuoja, kad netolimoje ateityje tobulės ir dovanų rinkimo procesas: prekybos centruose dovanų nebeieškosime – dovanų sąrašą mums pasufleruos „Facebook“ ir „Google“ duomenys bei asmens, kurį norime nustebinti, naršymo internete istorija. Neatmetama galimybė, kad dovanas ateityje galėsime susikurti patys tiesiog namuose, pasitelkę 3D spausdintuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(6)
(-2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: