Lietuva iš JAV pirks prieštankines raketas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2015-12-23 14:29
Javelin jau ir dabar yra pasenusi sistema prieš naujausias gynybos sistemas ir yra tinkama labiau prieš senesnius, nemodernizuotus tankus. Pati sistema yra skirta pėstininkams. Ji yra gana saugi, nereikia laukti pozicijoje ir vesti raketos tačiau ji ganėtinai sunki ir brangi. Kadangi tik dabar perkama elementari prieštankinė ginkluotė prieš mūsų įsivaizduojamą Rusų puolimą, man yra įdomu kaip politikai ir generolai tikėjosi apskritai atremti stipriai mechanizuotas bei proporcingai didžiulius Rusijos tankų kiekius be elementarios prieštankinės ginkluotės?
mnv 2015-12-23 15:28
Man tai tik įdomu kaip tavęs KAM dar nepriemė kaip eksperto į savo gretas. Nors prie boleko gal ir derėtum
Profesorius :) 2015-12-23 17:51
netrupek. kokios tos naujausios gynybos sistemos? pavyzdziu noreciau. tas javelinas tavo ruskiu tankus plesys "padaliam" o pas ruskius matai jau tankai modernizuoti ane?
Creatium 2015-12-23 18:38
Mes jau ir anksčiau turėjom Jevelin, taip pat turim Gromų.
Nideon 2015-12-23 19:34
Javelin sistemų Lietuvos karinėsę pajėgose buvo jau ir anksčiau, dabar paprasčiausiai jų perkama papildomai, kas manau yra gerai, o kalbant apie tavo naujausias gynybos sistemas... Na, aš nežinau, apie kurias tu čia šneki, galbūt šneka eina apie T-90 ir moderniausius jo modelius, bet tada tokiu atveju siūlyčiau atkreipti dėmesį. Rusija turi: ~550 T-90 (ir dar klausimas kiek ir jų yra vakarinėje Rusijos karinėje apygardoje); Net ir padarius prielaidą, jog T-90 sugeba atlaikyti Javelin smūgį (kas labai abejotina), tai nekeičia situacijos drąstiškai. Na, o visas likęs arsenalas susideda iš gana pasenusių T-80 ir T-72 senesnės kartos tankų, prieš kuriuos Javelin neturi nė menkausios problemos: ~3500 T-80; ~8700 T-72; Jūsų mintys į tai, Ernestai? P.S. Rusijoje tas pats yra ir su pėstininkų kovos mašinų proporcijomis: ~600 BMP-3; ~8000 BMP-2; ~7500 BMP-1;
unytas 2015-12-23 20:18
pasenusi bet kad Lietuva ju net neturi nu dabar bus pora boxeru. o apie oro anskridi ar kovas oruose nera net kalbos. o kiek reikes pestininkui preit prie to vadinamo seno rusisko tanko kad ji susprogdintu? neasu kovos strategas bet tankai gi ir po viena nevaiksto beto buna apginkluoti kulkosvaidziais
Nideon 2015-12-23 20:26
Unytas, kaip suprast neturi? Gi jau minėjau, ir ne aš vienas, kad turi, o dabar perka ir daugiau. O dėl klausimo kiek reikės pėstininkui prieiti - efektyvus Javelin nuotolis yra 2,5 km. Ir prie ko čia boxeriai?
Berserkas 2015-12-23 20:34
Šiaip 100 Boxer nusipirko kas gan pakankamai nemažai tokio dydžio šaliai. Nusipirko dar prieštankinių ginklu ir dar pirks. Žada daugiau skirt išeis dar daugiau kariuomenėj ginklu. Taigi neims ir nepuls iš karto, o jei nieko nesiimsim tai užpuls ir neturėsim ne menkiausio šanso apsiginti. Manau gerai daro ir tegul skiria daugiau, tegul perka įvairius prieštankinius, priešlektuvines ginybos sistemas. Mums reikia modernizuotis ir ne puolimui, o ginybai, nes šansu laimėti puolant nėra, bet ginant yra, nes tiek kainuoja pigiau įranga, tiek kompaktiškesnė įranga, taipogi galime sulaukti Nato pastiprinima ir pnš. Manau geriau dabar pirkt, nei veliau, nes veliau nebus laiko. Turint omenį, kad karišai stiprėjant noras kitiems šansas sumažeja ir galime dalyvauti įvairesniuose Nato puolimuose. Be to Boxer gali naudoti ne tik Karyboje, bet ir prieš teroristinius puolimus ar gelbėjimo misijose.
Berserkas 2015-12-23 20:38
Matau klaidų privėliau, bet per telefona neina redaguot. Na didinant ginybine sistema ir visa kita kitiems noras pulti šali sumažėja.
Simplicity 2015-12-23 21:20
Įkišiu ir aš savo trigrašį. Pasak lietuviškos žiniasklaidos, Putino Rusija Lietuvą jau puola gerus metus laiko. Tai, kad mūsų dar neužpuolė yra tik operatyvios žiniasklaidos nuopelnas- spėja laiku parašyt straipsnį ir rusai nebegali užpult. Na, yra tie NATO įsipareigojimai, kurių privalom laikytis ir skirti tuos 2% krašto apsaugai, bet kurių galų reikia tą karo temą eskaluoti? Įsijungi kokį nors naujienų portalą- spekuliacijos apie tai, kokie brangūs tie Boxeriai (atseit, kažkokių analogų kaina mažesnė arba kas nors Boxerius pirko pigiau); pereini per lietuviškus TV kanalus- visur "talk show" apie krašto apsaugą, išlaidas jai ir t.t. Lietuvoj rimtesnių problemų nėra, kad šitiek dėmesio ir laiko yra skiriama tokiam nereikšmingam dalykui? Pasakysiu tik tiek, kad jei jau Putinas ryšis tokiai avantiūrai, kaip karas su NATO bloku, tai Baltijos šalyse akmens ant akmens neliks, o frontas nusidrieks kažkur pagal Lenkijos sieną. Visi (net ir t.lt ultrapatriotai) katučių ploja ir krykštauja kaip čia tie Boxeriai rusiškus surūdijusius tankus degins, o realiai būtų taip, kad net nespėtumėm tų Boxerių iš garažų išstumt, kai balistinių raketų lietus pareitų į: radarus, karinį ir civilinius oro uostus, jūrų uostą, bei nuolatinės karių ir technikos dislokacijos vietas. Tik po to, iš Kaliningrado pajudėtų tie surūdiję tankai, sukiužę BTR'ai su laivyno ir aviacijos priedanga. Po žaibiškos Baltijos šalių okupacijos galimi du veiksmų scenarijai: atominis karas ir civilizacijos žlugimas arba taikus konflikto sprendimas paaukojant pėstininkus vardan taikos Žemėje. Pavyzdžių toli ieškoti nereikia: * Pasibaigus WW2 TSRS ne tik, kad pasiliko per karą okupuotas teritorijas, bet dar ir gavo pusę Vokietijos ir teisę Centrinėje ir Rytų Europoje tvarkytis kaip savo namuose (Jaltos ir Postdamo konferencijos); * Pasauliui visiškai neįdomus 2008 metų Rusijos-Gruzijos karas, kur Gruzija prarado didžiulius gabalus savo teritorijos; * Krymo aneksija ir kariniai veiksmas Rytų Ukrainoje- Vakarai pagrūmojo pirštu, ir užmetė keliems Kremliaus šulams sankcijas. (Ekonomines sankcijas įsivedė pats Putinas.) Bijau, kad šalys į Vakarus nuo Lenkijos neplėšys savo baltinių dėl "kažkokių rytų europiečių, kurie ir taip yra beveik rusai".
zet 2015-12-23 23:28
to Simplicity: tavo komentaras tipinis. O ir Ukrainoje viskas ramu ? Tu pamirsti kad musu tauta treme i Sibira. Ir mes tai atsimename,dar pradek pasakoti kad tai paistalai ? Eikt tu zinai kur!!!!!!!!!!!!!
Creatium 2015-12-23 23:31
Terminą "Rusija puola" naudoja tik ta pusė, kuri ir nori, kad Rusija pultų. Kitaip tariant - tai 'draugai' iš už sienos. Nei pas mus žiniasklaida svaidosi tokiais terminais, nei vietiniai. Taip, yra akcentuojama grėsmė, ypač vertinant paskutinių 5 ar daugiau metų Rusijos veiksmus. Tačiau, kad "Rusija puola"? Baikit tas fantazijas ir vatnikų lygio blevyzgas. Portaluose diskusijos vyksta, nes tai yra aktuali tema. Turbūt pirmas kartas istorijoje kai vyko tokios didelės diskusijos dėl karinių pirkinių. Tai yra super dalykas, nes galima išdiskutuoti labai plačiu spektru klausimų. Kuo daugiau yra viešinama informacijos prieš pirkimą, kuo jos daugiau gauna visuomenė, tuo mažiau lieka visokių "išmetė pinigus" arba "išplovė pinigus" - panašių blevyzgų, kaip "Rusija puola". Karas pas mus nėra kurstomas. Lietuva jo nekursto, nes nesiruošia nieko pulti. Karą kurstyti gali kita pusė, jeigu ji turi būtent tokių ketinimų. Ką Lietuva daro - ir čia irgi ko gero pirmą kartą mūsų Nepriklausomybės istorijoje - tai smarkiai ir labai rimtai kelia savo gynybinius pajėgumus. Tą daro visos šalys, ypač gerai tą išmano tos šalys, kurios jau kelis šimtmečius yra nepriklausomos. Iš jų mokykimės: stiprus gynybos finansavimas, gera ginkluotė, puikiai paruošti kariai, didelis rezervas. O ką kaimynai šneka - tai yra skirta jų vidinei auditorijai, pasirūpinkime kad joje ir liktų. Tada mažiau reikės verkti kaip čia mus "Rusija puola".
Shioks 2015-12-24 00:00
Kame esme, karas nera kurstomas, bet jis yra iskeliames virs lubu, kai pastoviai nonstop apie Rusija, jos planus, norus, is dalies tam tikra visuomenes sluoksti tokie straipsniai baugina, tu kurie nieko nesidomi tik dirba ir ziuri televizoriu, o tokiu labai nemazai. Ir tai nemazai daliai yra daugiausiai socialiu problemu priskiriama, mazi atlyginimai, dideli mokesciai, mazos pencijos, tam, kad tiem zmonem tokie dalykai maziau rupeti yra pastatoma tokia dumu uzdanga apie Rusijos ypatinga gresme. Visas tas elgesys ziniasklaidoje yra paprasta politiku dumu uzdanga pabegti nuo socialiniu problemu valstybeje. Del Javelin taip sistemos tikrai geros, kartais net pataiko i taikinius iki 4 km atstumo, bet oro ir kitos salygos turi buti idealios. Kalbant apie sarvuotaja technika, technika kuri bus aprupinta mazu silumos laidumu ar paprasciausiai smoke screeningu, efektyvumas Javelin yra mazas. Del geografines padeties Lietuvoi mazai aukstumu ir daug maz miskai krumynai issideste kas pora kilometru, close quarters kovos pagrinde butu, jei priesas dominuos ore su aviacija ir UAV, tai kovos lieka tik miestuose ir apkink juos. Na ir miestu kovose tankai nera tokie efektyvus, ju butu maziau ir mazi atstumai, tai sumazintu Javelin panaudojimo galimybes. Javelin sistemos butu geros tik pralauzti prieso itvirtinimus arba strateginio objekto apsaugai.
Skija 2015-12-24 03:00
Kas šneka apie žiniasklaidą ir smegenų plovimą, tas šaunuoliai, kas lygina super valstybės ginkluotę ( imkit kad ir tą pačią rus ar jav, kaip kam patogiau) kuri kas diena išleidžia tokias sumas apie kurias mes sapnuot nesugebam.. Gal išeikit gryno oro įkvėpt nespangę ir nekišę savo super javelinų.
Creatium 2015-12-24 10:33
Aha, puiku "dūmų uždanga". Pensijų nekelsim, nes tuos pusę milijardo išleisim Boxeriams? Jūs mąstot truputį ar ne? Valdžia mūsų išvis nekalba apie Rusiją. Kas vyksta - tai žiniasklaida pasigavo populiarią temą, kuri aktuali daugeliui (vieniems nes valdžia "vagia pinigus", kitiems rimtesne prasme) ir ją išnaudoja. Prisimenat kiek straipsnių buvo su Igoriu ir jo kalašnikovu? O kiek straipsnių yra apie pabėgėlius? Vargiai palyginsit su karine tema. Ir šiaip, galėtumėt pateikt kokią analizę kiek straipsnių yra karine tema "dūmu uždangai", o kiek yra kitokių temų. Bet nepateiksit, nes svarbiau yra parėkti kaip valdžia nupirko žiniasklaidą, o toji tarnauja valdžiai, kaip Lietuva švaisto pinigus ir skatina karą su Rusija. Nu ir dar Grybauskaitė yra blogiau už ISIS. Nes į temą.
Arns 2015-12-24 10:36
Creatium, čia matyt apie konservatorius šneki? Jų "profesorius" jau dvidešimt metų taip šneka. Dauguma jų partijos narių nuolat laidosi panašiais pareiškimais. VST paskutinis skandalas, kai rusų kalba prilyginta nelojalumui, ir anot vado Pociaus: "Yra VST padalinių, kur niekas nekalba valstybine kalba, tarpusavyje jie kalbasi kita kalba. Kai kuriuose padaliniuose yra vos vienas kitas lietuvis." O po to, panašiuose interviu pabrėžiama jog jie ginklus atsuktu prieš Lietuvą... "Čia yra nelojalių tarnybai, nelojalių valstybei žmonių. Net neabejoju, kad dalis jų, jei duosime jiems ginklus, karo atveju tuos ginklus atsuks prieš mus. Tačiau nelojalių valstybei žmonių yra ir ne tik mūsų tarnyboje." Akivaizdu, kad bandoma įteigti jog rusakalbiai savaime suprantama nekantrauja kad ir rytoj pakeisti valdžią... Normalioje valstybėje, taip leptelėjas pareigūnas seniausiai ne tik iš tarnybos būtu išmestas, bet ir visi apdovanojimai atimti, kad vien dėl kalbos/religijos skirsto savo šalies piliečius, pareigūnus išvadina taip. Bet gi dabartinėmis sąlygomis, karo, bet kas kame yra žodis apie gresiantį karą nusveria pilietines teises, laisves, pareigas.
Simplicity 2015-12-24 11:57
Shioks 2015-12-24 13:15
Del ziniasklaidos kuri yra nupirkta valdzios, pasakysiu konkretu pavyzdi. Delfi, jie gauna pinigus is Lietuvos valstybes biudzeto. Vienu metu kai buvo Delfi atakuotas botneto, tai visi Seimunai puole ginti delfi, kad reikia paremti ir padarysi geresne apsauna nuo tokiu puolimu. Kodel tu kalbi apie straipsnius karine tema? Ten pagrinde vyrauja politine tema, pastoviai apie santykius su Rusija ir jos karus su Lietuva.
jull 2015-12-24 14:50
Tai jau taip, delfi gauna pinigus is valstybes biudzeto... Kaip ir viso pasaulio ziniasklaida, jie tiesiog stengiasi rasyti skaitomus straipsnius. O zmones daug mieliau skaito tai, kas patvirtina ju nuomone, o ne paneigia. Del to ten tiek daug straipsniu apie didziausia ir barbariskiausia siu laiku agresoriu - rusija. Tokia krymnaso ir civiliu zudymo kaina, matomai putleris jos neiskaiciavo i samata pries plesikaudamas, ir tiek.
aislandas 2015-12-24 15:49
Dėl žmonių kalbėjimo kita kalba jėgos struktūroje ištikimybės Lietuvai gal ir nebūtų daug abejonių, bet kai kai kurie iš jų dedasi RU vėliavas ir atvirai pasisako prieš Lietuvą Facebook'e - tada jau iškyla klausimų. Konkrečiai apie tokius ir buvo kalbama. Gaila, kad neišsisaugojau įrašų, nes labai praverčia kalbant su tokiais veikėjais kaip Arns. Taigi, nesuk čia savo eilinės propagandos.