Perversmas technologijų pasaulyje: „Google“ pristatė revoliucinę susirašinėjimo aplikaciją  (1)

Žinučių pasaulyje vyksta perversmas. Bendrovės „Facebook“, „Google“, „Atlassian“ ir „Slack“ kuria savo susirašinėjimo aplikacijas, kurios turės daugiau funkcijų nei tik vaizdo, garso ar paprastų tekstinių žinučių siuntimas ir bus labiau panašios į operacines sistemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį „The Wal Street Journal“ pranešė, kad „Google“ kuria naują susirašinėjimo aplikaciją. Ji programėlių kūrėjams leis aplikacijas integruoti tiesiai į žinučių langą ir pasižymės labai paprasta tekstine sąsaja.

Projektas atrodo kaip konkurentas „Facebook M“ – virtualiam asistentui, kuris vartotojams turėtų padėti padaryti viską, – nuo apsipirkimo iki rezervacijos restorane, – neišėjus iš „Facebook Messenger“.

Visos aplikacijos bus nauja įdomi technologijų pasaulio tendencija, kuri kels grėsmę „Apple“, rašo Businessinsider.com. Iki šiol „Apple“ strategija buvo labai sėkminga, tačiau jos sėkmės faktoriai, atrodo, gali būti trapūs.

Daugiausiai „Apple“ rekordinių įplaukų keliauja iš „iPhone“ pardavimų. Žmonėms „iPhone“ iš dalies patinka dėl „App Store“. Tai yra vienintelis legalus būdas gauti „iPhone“ aplikacijas, o „Apple“ nuo aplikacijų pardavimų atsiriekia 30 proc. dalį.

Tai „App Store“ padaro aplikacijų centru – tiek kūrėjams, kuriems platformos reikia norint aplikacijas parduoti, tiek vartotojams, per kurią jie aplikacijas įsirašo. Kai žmonės turi aibę „iPhone“ aplikacijų, jie labiau linkę atsinaujinti ir pirkti kitą „iPhone“, o ne „Android“ įrenginį.

Naujos susirašinėjimo aplikacijos suteikia alternatyvią platformą vartotojams ir aplikacijų kūrėjams, todėl „Apple“ viešpatavimui aplikacijų pasaulyje, o gal būt ir telefonų rinkoje, kyla grėsmė.

Pavyzdžiui, „Facebook“ turi nuosavą aplikacijų parduotuvę ir leidžia įsirašyti naudingų plėtinių daugiau nei 800 mln. „Facebook Messenger“ vartotojų. Kitos aplikacijos, kaip „Atlassian“ „HipChat“, leidžia išsikviesti „Uber“ nepaliekant susirašinėjimų lango.

Idėja paprasta – žmonėms patinka susirašinėti ir nesinori palikti susirašinėjimo, kad atidarytų kitą programėlę. Įdėjus aplikaciją tiesiai į susirašinėjimo langą, problema išspręsta. Šis konceptas labai pasiteisino Japonijoje, kur susirašinėjimo aplikacija „Line“ tapo tokia sėkminga, kad įdiegė mobilius mokėjimus ir taksi paslaugas šalia pagrindinės surašinėjimų funkcijos.

Ateityje atsisiuntę „Facebook Messenger“, „Google“ žinučių ar kitas programėles, viską turėsite savo įrenginyje. Šių aplikacijų net nereiks įrašyti – su „Facebook Messenger“ bus įrašomos ir visos jūsų turimos programėlės ir jos vienodai veiks kiekviename įrenginyje, nepriklausomai nuo operacinės sistemos.

Visa tai – puikios žinios vartotojams, nes dar labiau supaprastins naudojimąsi technologijomis. Tačiau vargu ar tuo gali džiaugtis „Apple“. Jei vartotojai pradės gauti aplikacijas iš „Facebook“, „Google“ ar kitų platformų, „App Store“ pranyks nebebus dėmesio centru.

O kol kas „Apple“ parodė mažai gebėjimų tiek kuriant pažangias daugialypes žinučių platformas, tiek dirbtinio intelekto projektus.

Programėlių kūrėjai gali nuspręsti veikiau kurti aplikacijas vienai susirašinėjimo platformai, kuri veiks kiekviename įrenginyje, o ne rūpintis, ar kurti ją „Apple“, ar „Android“. Jei „Facebook Messenger“ ar „Google“ žinučių aplikacijos iš tiesų veiks visuose įrenginiuose vienodai, kam apskritai eiti į „App Store“?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(21)
(-8)

Komentarai (1)