Parodyta pirmoji skraidanti riedlentė, kuriai nereikia jokio specialaus paviršiaus (Video)  (0)

Bendrovė „ARCA Space Corporation“ pristatė įrenginį, kurį galima vadinti skraidančia riedlente, nors ji savo galimybėmis ir neprilygsta matytai filme „Atgal į ateitį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei anksčiau  „Lexus“ pademonstruotas hoverboardas yra fizikų kūrinys (naudojama kvantinė levitacija), tai „ArcaBoard“ – techninių idėjų pavyzdys. Ji naudoja 36 galingus ventiliatorius, kurių bendra stūmimo jėga prilygsta 272 arklio galioms. Prietaisas su žmogumi gali judėti ore 30 cm aukštyje 20 km/h greičiu. Neaišku kaip vartotojai galės kontroliuoti skrydžio kryptį, aukštį ir greitį, o kūrėjai neskuba to paaiškinti.

Jei „ArcaBoard“ naudotojas sveria 80 kg baterijos talpos pakaks tik 6 skraidymo minutėms, o jei vartotojo svoris yra arti didžiausios galimos ribos (110 kg), skrydžio laikas sumažėja iki 3 minučių. Pilnam akumuliatoriaus įkrovimui prireiks 6 valandų. Įkrovimo laiką galima sutrumpinti iki 35 minučių, už 4500 $ nusipirkus specialų įkroviklį.

Savo gabaritais naujiena taip pat neprilygsta minėto filmo herojaus riedlentei: „ArcaBoard“ matmenys yra 145 × 76 × 15 cm, o svoris – 82 kg. Naudojimo metu hoverboardas skleidžia besileidžiančiam „Boeing 737“ prilygstantį garsą – 92 dB.

„ArcaBoard“ skraidymo trukmė atrodo kukli, tačiau, kita vertus, ji pirmoji tarp konkurentų nereikalauja specialaus paviršiaus arba takelio. Naujieną už 19 900 JAV dolerių jau galima užsisakyti iš anksto. Tai trečiasis skraidančios riedlentės variantas ir, matyt, kita versiją bus labiau prieinama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(19)
(2)
(17)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: