Naujųjų rusų stiliumi: naujametinė emigranto dovana savo mamai - miestelio daugiabutyje įrengta “karalystė“ (Foto)  (9)

Londone gyvenantis lietuvis nutarė nustebinti savo mamą – per didžiąsias šventes įteikė jai visiškai įrengto būsto raktus. Vos pravėrusi duris, 65 metų moteris nesutvardė džiaugsmo ašarų – ten viskas suspindo, sužėrėjo lyg perlais išpuoštoje karalystėje. Beveik neįmanoma patikėti, kad ši “karalystė“ yra eiliniame nedidelio vakarinės Lietuvos dalies miestelio daugiabutyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sluoksnis po sluoksnio, ir šis 60 kvadratinių metrų butas vis gražėjo ir iš paprastos dėžutės tapo liukso klasės interjeru. Labai sudėtinga buvo rasti gerus meistrus, nes norėjosi kokybės, atsakingo požiūrio į darbą, nes užsakovas gyvena ne Lietuvoje ir šį butą įrenginėjo kaip staigmeną, dovaną mamai“, – pasakojo interjero dizainerė Kristina Grybaitė.  

Nors remonto darbams buvo  pasamdyti ne pavieniai žmonės, o, atrodytų, patikima  įmonė, ji dingo su didele pinigų suma neatlikusi nė ketvirtadalio darbo. 

Buto apdailai K.Grybaitė stengėsi parinkti natūralias medžiagas – čia išklotos parketlentės,  specialiai pagaminti mediniai baldai. Šventiškumą namuose sukuria įtempiamosios blizgančios smėlio spalvos lubos, kurios dar ir kristaliniais šviestuvais papuoštos.

„Vis dažniau naujakuriai pageidauja namus puošti krištolo elementais.  “Swarovski“  kristalais dekoruojami lovos apmušalai, užuolaidų karnizai, šviestuvai, netgi grindų danga bei virtuvės plytelės.  Kristalai interjerui suteikia išskirtinumo, neperkraunant jo nereikalingomis detalėmis ir išlaikant subtilią prabangą“ , –  savo užsakovų užgaidas atskleidė dizainerė.

Šventiškumo ir nekasdieniškumo atmosferą atgimusiam 65 metų moters butui sukuria šalia pietų stalo pjaustytais veidrodžiais dekoruota ir apšviesta niša. Dailininkės potėpiais sukurtas nišos rėmas užbaigia ir įrėmina visą valgomojo zoną.

Specialiai šeimos nuotraukoms svetainės sienoje buvo suformuota niša. Nors svetainė nedidelė, čia tilpo sofa, du patogūs foteliai.

Minkšti gobelenai, lenktos formos,  šviesios spalvos, dailininkės išpieštos kolonos šiuos namus, kaip sako K.Grybaitė, pavertė jaukiais ir atpalaiduojančiais.

Du miegamieji – mamos ir sūnaus skiriasi temomis ir spalvomis.

Mamos –  itin romantiškas, ten vyrauja gėlių motyvai, šviesios pastelinės spalvos. Nutapyta siena praplečia erdvę. „Verčia svajoti ir gerai nuteikia“, – priduria Kristina. Šio miegamojo lova bei  spintos durys taip pat papuoštos „Swarovski“ kristalais. 12 kvadratinių metrų miegamojo kambaryje telpa dar ir rankų darbo kosmetinis staliukas bei įdomios formos pufas.  Vaizdus pro langus galima paslėpti užtraukus aksomo užuolaidas.

Antrajame 10 kvadratinių metrų miegamajame vyrauja paslaptimi alsuojanti Venecijos tema. Šis miegamasis sukurtas santūriau, nes tai nedažnai atvykstančio sūnaus kambarys. 

„Viską vainikuoja gražuolė vonia su angelų orkestru, – džiaugiasi savo darbu dizainerė. –  Norėjau  ko nors specialaus šiems namams, ko nors itin romantiško ir pozityvaus. Todėl angelai čia papuošė ir šviestuvą,  ir sienas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Asta Jasulaitytė
(23)
(37)
(-14)

Komentarai (9)