„Ford“ užpatentavo tikrą transformerį - kaip automobilis virsta riedžiu (Video)  (5)

Automobilių spūstys kelia galvos skausmą daugeliui vairuotojų. Įstrigus automobilių eilėse, daugelis viltingai žvelgia į motociklus ar dviratininkus, kurie sugeba išlaviruoti tarp automobilių ir sparčiau judėti į priekį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šį aspektą pagalvojo ir automobilių gamintojas „Ford“, kuris gruodžio 15 dieną JAV Patentų biurui pateikė prašymą užpatentuoti kompanijos idėją – iš automobilio galinio rato bei keleto papildomų detalių sumontuojamą vienaratį, kuriuo galima sėkmingai tęsti kelionę.

Žinoma, jog panorėjus persėsti ant tokio riedžio, automobilio nebūtų galima palikti tiesiog automobilių spūstyje. Jį reikėtų palikti parkavimui skirtoje zonoje.

Anot „Ford“ atstovų, šis vienaratis riedis būtų varomas elektriniu motoru, o ant platformos būtų sumontuota speciali sėdynė bei kojoms pasidėti skirtos atramos.

Tačiau kol kas džiūgauti yra per anksti, kadangi „Ford“ pateiktas prašymas patentų biurui dar nereiškia, jog kompanija jau pradėjo realiai kurti šią technologiją. Tai kol kas greičiau yra kaip ateities vizija, kurią galbūt kada nors pavyks realizuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(10)
(10)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: