Kokia nauda iš antklodės ant priekinio stiklo: specialisto komentaras  (12)

Spaudžiant šalčiui automobilio stiklų grandymas vairuotojams tampa savotiška rytine mankšta. Tačiau sportuoti laiko ir noro turi ne visi, todėl tenka ieškoti priemonių, kaip išvengti apledėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai tam taiko itin originalią priemonę – priekinį automobilio stiklą uždengia antklode. Juk jei naktį po jomis šiltai įsitaiso žmonės, ir mašinoms turėtų būti ne blogiau?

Lietuvoje tokia mada nėra labai paplitusi, bet prie daugiabučių galima pamatyti vieną kitą kruopščiai apklostytą automobilį.

Bet ar tai iš tikrųjų naudinga?

Pasirodo, toks rūpestis gali pridaryti daugiau bėdų, nei duoti realios naudos automobiliui.

Kompanijos „Stiklų ekspertai“ specialistas Leonas Gražys pažymėjo, kad antklodė negali panaikinti temperatūrų skirtumo automobilio salone ir išorėje, taigi stiklas vis tiek apledės.

Stiklo apdangalų, kurie neva apsaugo ne tik nuo saulės spindulių, bet ir nuo šerkšno, jis pirkti taip pat nepataria. Specialisto teigimu, užklotas gali prišalti prie lango, o tuomet turėsite rimtesnių problemų nei ledo grandymas.

„Jeigu galite, pastatykite automobilį į garažą. Kitu atveju geriau nieko nedaryti“, – patarė L.Gražys.

Toks būdas saugotis nuo stiklo apledėjimo gali pridaryti ir kitų problemų.

Pirma bėda – kur antklodę ar užtiesalą dėti susiruošus važiuoti?

Kieme palikti – ne itin geras variantas, nes apklotą kas nors gali paimti ar palaikę šiukšle išmesti. Bet drėgmės prisigėrusio, apsnigto ar apšerkšnijusio užtiesalo nepatartina dėti ir į automobilio vidų.

Atšilęs audinys ims skleisti drėgmę ir nuo to automobilio stiklai gali pradėti rasoti ir šalti iš vidaus, drėgmė gali paskatinti rūdijimą ar išauginti pelėsį. Šių problemų sprendimas pareikalaus gerokai daugiau laiko ir pinigų, nei pora minučių mojavimo gremžtuku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Saulius Rinkevičius
(30)
(112)
(-82)

Komentarai (12)