Planai keičiasi: Lietuva nepirks suskystintų dujų iš JAV - netenkina kokybė  (1)

Lietuva nebus viena pirmųjų suskystintas gamtines dujas (SGD) iš JAV įsigijusių valstybių. Energetikos holdingo „Lietuvos energija“ vadovas Dalius Misiūnas patvirtino, kad dujų prekybos bendrovė „Litgas“ kol kas nepirks amerikietiškų SGD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pas mus neplaukia, nes šios dujos netenkina Lietuvos kokybės reikalavimų - tai reiškia, kad dujų cheminė sudėtis neatitinka Lietuvos dujų sistemos techninių reikalavimų. Ateityje, jeigu tenkins, kalbėsimės“, - BNS sakė D.Misiūnas.

Portalas platts.com skelbia, kad pirmieji 2-3 kroviniai iš „Cheniere Energy“ valdomo terminalo „Sabine Pass“ jau parduoti, nors kaina ir jų kryptis nėra skelbiama. Portalas, remdamasis šaltinių duomenimis, teigia, kad kroviniai gali plaukti į Lietuvą, Braziliją arba Prancūziją. Pati „Cheniere“ nekomentuoja galimų sandorių.

„Litgas“ su JAV energetikos įmone „Cheniere“ pernai kovo mėnesį pasirašė preliminarų susitarimą dėl SGD pirkimo.

„JAV tapimas dujų eksportuotoja naudingas visai rinkai. Kiekvienas nuo JAV krantų išplaukęs tanklaivis didina SGD pasiūlą. Tai sudaro sąlygas mažėti dujų kainai pasaulyje, taigi ir Lietuvoje“, – BNS sakė energetikos ministras Rokas Masiulis.

Platts.com šaltinio duomenimis, dujų kaina yra tokia, kaip „Henry Hub“ (JAV SGD kaina) plius dujų skystinimo mokestis.

R.Masiulis yra sakęs, kad norėtų, jog Lietuva būtų pirmąja valstybe, įsigijusia JAV SGD, tačiau jis taip pat teigė, kad viskas priklausys nuo kainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai (1)