Britų banko naftos kainų prognozė šokiruoja  (0)

Vakarų šalių bankai lenktyniauja, kas nuspės mažiausią naftos kainą. Tačiau Didžiosios Britanijos banko „Standard Chartered“ prognozė tapo pati pesimistiškiausia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Banko analitikų nuomone, pasaulinė naftos kaina kris iki 10 JAV dolerių už barelį, ir tai greičiausiai bus galutinis dugnas.

„Mes manome, kad naftos kainos gali sumažėti iki 10 dolerių už barelį prieš tai, kai rinkos dalyviai pripažins, jog viskas nuėjo pernelyg toli“, – skelbiama banko prognozėse.

Šią savaitę keletas bankų – Barlcays, Macquarie, Bank of America, Merill Lynch ir Societe Generale- pablogino naftos kainų prognozę 2016 metams.

Tarptautinės energetikos agentūros vykdantysis direktorius Fatichas Birolas perspėjo, kad pasaulinės naftos kainos gali pradėti kilti šių metų pabaigoje arba 2017 metų pradžioje. Beje, iki to momento kainos iš tiesų gali dar labiau nukristi, pastebi jis.

Toks nuožmus naftos pigimas vėl atkreipė dėmesį į Rusiją, priklausomą nuo energetinių resursų. Apie tai šią savaitė vėl priminė Vakarų šalių žiniasklaidos lyderiai. Pirmadienį biržų indeksai Rusijoje krito, primena „The New York Times“.

„Morgan Stanley“ perspėja, kad naftos kaina kris iki 20 JAV dolerių už barelį“, – pažymi „Financial Times“. Antradienį „Brent“ naftos kaina krito iki 31,48 JAV dolerių už barelį. „Tikėtina, kad naftos barelis kainuos nuo 20 iki 30 dolerių“, – sako „Morgan Stanley“ analitikas Adamas Longsonas.

„Forbes“ rašo, kad naftos kainos labiausiai kelia įtampą Rusijoje ir Saudo Arabijoje. „Dėl žemų kainų Saudo Arabijoje prasidėjo revoliucija. Eilėje Rusija“? – rašo leidinys.

Saudo Arabija jau paskelbė apie planus didinti mokesčius, taip pat kelti vandens, elektros kainas. Rusija priversta šiais metais karpyti biudžetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(5)
(13)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: