Bitkoinai žlunga? Projektas pavadintas „visiška klaida” (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2016-01-21 18:49
Viskas priklausys nuo bankų ir valstybes valdančių politikų poelgių. Mano asmeninė sąskaita yra asmeninė. Aš visai nenoriu, kad po ją galėtų landžioti kiekvienas VMI atstovas(čia tik kaip pavyzdys). Tai yra privatu. Taip pat, be proto išaugus mokesčiams banke ar atsiradus kitoms kliūtims - visai tikėtina, kad kriptovaliutos poreikis išaugs.
immortallt 2016-01-21 18:49
Arthuras, ar sakiau, kad paskutinė mintis VMI gera? Defliacinė valiuta niekaip nesusijusi su ekonomikos veikla niekada nebus gerai, tobulink iš kurios nori pusės. Pasaulio lyderiai tai suprato jau prieš pusę amžiaus. Visuomenei matyt dar poros tokių žlugimų reikia, kad suprasti. Arthuras, papasakok, kokios priežastys slėpti pavedimus, jei pajamos legalios, išlaidos legalios? Beje, priminkit, kaip ten gaunasi su pervedimu? Berods kažkokie įkainiai vis tiek prisitaiko. O bankų įkainiai kyla tiek, kiek leidžia konkurencija. Atrodo jums bankų paslaugos brangu, bet niekada neteko inkasacinių paslaugų užsakinėti. Pvz yra tokia vieta Pietainė, tai jie nepriima grynais iš viso. Kodėl? Neapsimoka. Kortele greičiau aptarnauja, nėra galimybės pavogti ir nereikia rūpintis inkasacija. Kriptovaliutos yra paranku tik besislepiantiems, o sąžiningiems slėptis nėra ko. Taip pat sutaupymai dvejotini - įsigyti ir parduoti už tą pačią kainą ne taip paprasta. Net išaugus apyvartoms dešimtimis kartų, skirtumas vis tiek liktų. Niekas nedirba už dyką, kaip manau ir tu Arthurai už darbą algą pasiimi.
Audrius 2016-01-21 19:08
Arthuras, ar sakiau, kad paskutinė mintis VMI gera? Zmogau, jei nesupranti apie ka kalbi, geriau nenusisnekinek. Saziningas pilieti, kaip tu manai, kodel VCs, beje tie patys, kurie backino facebook, google ir kitus gigantus i bitcoin jau sudejo apie milijarda USD, ka? Kaip cia taip yra, kad pas mus tu vienas cia viska supranti, o va silicio slenio vilkai pasidave eilinei aferai.. Zodziu..sekmes tau dorai zaidziant su pavedimais..
Audrius 2016-01-21 19:13
O siaip, immortallt, uzuot cia nusisnekinejes apie dalyka, kurio (garantuoju) nesi bandes, tu nenori atsisiut pinigines ir paciam pabandyt btc? Pradziai pora usd pervesiu. Galesi ka nors nusipirkt.
Simplicity 2016-01-21 20:10
Biudžetą surinkti kažkaip reikia, todėl ir atrišamos rankos VMI. Dėl privatumo sutinku, bet eurus pakeitęs bitcoinais tu nuo didžiojo brolio niekur nepabėgsi- vis tiek teks apsipirkinėti parduotuvėse ir mokėti už realius, o ne virtualius daiktus. Bus kažkokia apskaita, bus ir galimybė susekt ir patikrint. Neduosi informacijos pats- tą informaciją pasiims per pardavėjus; sugalvosi bitcoinus išsigrynint- teks duot savo banko duomenis arba ieškoti žmogaus, kuris tavo turimus bitcoinus už grynus pinigus nupirktų. Jei bitcoinai taps tikra valiuta, tai atsiras ir reglamentas, kurio finansinės įstaigos turės laikytis. Sukis kaip nori, bet vis tiek valdžia visais būdais kišis į tavo privačią erdvę.
Arthuras 2016-01-22 00:29
Tai čia ir bėda - susekamume. Galima ir per perkamus daiktus susekt, bet tai velniškai brangu ir sudėtinga. Niekas nekalba apie visišką privatumą. Bet tai, ką dabar nusprendė leisti VMI... Virš visko. Anarchija.
Simplicity 2016-01-22 10:42
pataptų tais pačiais bankais, kurie informacija dalinasi su VMI. Didžiausią privatumo lygį suteikia ne kas kita, o popieriniai eurų banknotai, ir būtent todėl visais būdais yra siekiama riboti atsiskaitymą grynais pinigais. (Jei tik nesinaudoji nuolaidų kortelėmis, nesaugai pirkimo kvitų, tai apie tavo valdomus finansus VMI niekada ir nesužinos.) p.s. Pyktį dėl VMI aš suprantu, bet visa tai yra biudžeto labui. Gan dažnai pažiūriu "Seimas tiesiogiai", tad galiu tik liūdnai konstatuoti faktą jog toliau bus tik dar gražiau. Norint ištraukti pinigus iš šešėlio (tų, kurie juodų pinigų banke nelaikė, nelaiko ir nelaikys), reikia daug ir nuosekliai dirbti. Lėšas į biudžetą yra kur kas lengviau rinkti iš emigrantų, jų tėvų ar senelių. Permes emigrantas tėvams pinigų, kad tie galėtų už priverstinę namo renovaciją susimokėt, o VMI tik capt: "Tėvuk, mokėk 15% GPM už gautas pajamas ir grąžink kompensacijas už šildymą ir karštą vandenį.".
immortallt 2016-01-22 11:20
Vat būtent, jei esi sąžiningas mokesčių mokėtojas, tai tau giliai dzin ką VMI matys. Jei teisiniesi, kad mokesčiai dideli, tai tada reiškia pritari pensijų mažinimui, ligonių kasų biudžeto mažinimui ir t.t. Pilantys kontrabandinį kurą sutinka, kad keliai Lietuvoje ir taip per geri ir pan. Ir šiaip, slėpi mokesčius - esi toks pat vagis, kaip imantis kyšį ar grobstantis valstybės lėšas, nes tu pats jas grobstai.
Kadras 2016-01-22 11:25
Visų pirma, vėl skiedi nesamonės. Tokio dalyko kaip priverstinė renovacija nėra, tai nusprendžia namo gyventojai. O antra, kodėl iš mano sumokėtų mokesčių, turi būti kažkam kompensuojamas šildymas ir karštas vanduo, jei jis gauna pinigų iš vaikų, palikimo ar dar ko?
Simplicity 2016-01-22 14:53
Lietuviškas pavydas užgrojo? Širdelę skauda, kad vieni vaikai savo tėvus myli, o kiti juos palieka likimo valiai? Ar būsi toks pat uolus komjaunuolis, kai paties tėvai į pensiją išeis? Visas pinigines dovanas jiems tik per banko sąskaitą vesi, kad tėvams visas lengvatas nuimtų? (Beje, kaip dažnai piketuoji prie psichiatrinio skyriaus pagrindinių durų? Ten, iš tavo sumokėtų mokesčių yra gydomi ir išlaikomi tie, kurie gyvenime nedirbo ir nedirbs.) p.s. Mano tėvai negyvena daugiabutyje, nėra socialiai remiami, neturi lengvatų ir negauna jokių kompensacijų. Pinigines dovanas gauna ne į banko sąskaitą, o tiesiai į rankas, nes aš nesutinku, kad mano atlyginimas būtų dvigubai apmokestintas.
immortallt 2016-01-22 15:03
Simplicity, bet kiek pamenu esi už tai, kad verslininkų ir įmonių pelnas būtų dvigubai apmokestinamas?
Vytax 2016-01-22 15:46
Bitcoin prarado pagrindinius savo privalumus: 1. Anonimiškumą. Spec. tarnybos išmoko sekti Bitcoin judėjimą. Šviežiausiai pavyzdys: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nu ... -59-571129 2. Valiuta prarado savo savarankiškumą ir nepriklausomumą. Didžioji dalis Bitcoin valiutos ir skaičiavimo pajėgumų atsidūrė keleto kiniečių rankose. Jie gali šią valiutą dabar manipuliuoti kaip tik nori. 3. Mažus mokesčius. Tam, kad Bitcoin išspręstų prieš tai minėtą problemą, ji turi pakelti mokesčius. Kas aišku panaikina ir paskutinį privalumą. O kalbant apie VMI: 1. Tas faktas, kad VMI gaus periodiškai duomenis apie sąskaitų likučius nėra blogas. Apskritai kovojant su šešėliu efektyvu būtų pakeisti pajamų sampratą. T.y. pajamos tai tiesiog turto prieaugis. Tad jei žmogus iš užsienio gavo perlaidą ir ją išleido namo renovacijai, maistui ir pan., jam nereikėtų nieko mokėti. O štai jei gavo perlaidą ir pasidėjo santaupomis, tada taip. 2. Bet tas faktas, kad žmonių asmeninius duomenis gaus įstaiga kuriai vadovauja iš viršaus nuleistas Bradausko sūnelis aišku neguodžia.
Arthuras 2016-01-22 15:49
Man ne dzin. Idealiame pasaulyje, būtų dzin. Realiame pasaulyje, Lietuvoje - visiškai ne dzin. Nes duomenys 100 proc. nukeliaus tenais, kur neturi nukeliaut. Tik neaišku, kokiu mąstu. Plius, neįklius stambiausios žuvys. Gaudo visokį planktoną...
immortallt 2016-01-22 17:27
Jomajo... Lietuviai ir taip vieni mažiausiai sukaupusių turto. Kodėl reikia sukaupti turtą? Tam kad gerai gyventum! Įvardink man nors vieną šalį pasaulyje, kuri neturėdama turto gyvena gerai. Nerasi. Visa vakarų Europa iš to gyvena. Pensininkai gerai gyventi niekada iš SoDros sistemos negalės jokioje pasaulio šalyje, kuri neišgyena spartaus gyventojų augimo. Tik iš turto. Taigi tavo pasiūlymas yra tiesus kelias į nubiednėjimą. Būtent vartojimas turi būti vis labiau apmokestinamas, ypač netausojantis aplinką/resursus. VMI, planktonas yra dzin. Aišku, jei kas apskundžia, VMI privalo ištirti.
Vytax 2016-01-23 12:52
Tam yra PVM.
immortallt 2016-01-23 14:35
Londone ar New York'e nėra sukaupto turto? Gyvena palapinėse? Dirba laukuose plikom rankom? Ar truputėlį nesupranti, kas yra kapitalas. Beje, gerai gyvena tie, kurie neturi nė cento santaupų ir jokio turto?
Simplicity 2016-01-23 19:03
Kažką ne taip prisimeni. Kažkada esu kalbėjęs apie didesnius mokesčius verslui, tačiau didesnis mokestinis tarifas nėra dvigubas apmokestinimas. Tuo tarpu, dovanų apmokestinimas jau yra dvigubo apmokestinimo pavyzdys, nes dirbdamas tu jau kartą sumoki 15% GPM valstybei. Reikalauti dar kartą susimokėti 15% GPM už tai, kad šeimoje pinigai iš vienų rankų perėjo į kitas, yra ne kas kita, o pats tikriausias valstybinis plėšikavimas. Visa laimė, kad bent kol kas galima atsiskaityti grynais pinigais ir nėra privalomo visuotinio pajamų ir turto deklaravimo.
Vytax 2016-01-24 10:32
Tarp turto ir gyvenimo kokybės nėra visiškai tiesioginės priklausomybės. Galėčiau Kauno centre (Putvinskio g.) parodyti nevieną pensininkę, kuri gyvendama didelės vertės penkių kambarių bute gyvena apgailėtinai, .t.y. net nesugeba susimokėti už šildymą. Lygiai taip pat būtų galima surasti ne vieną mediką turintį gerą darbą, gyvenantį nuomojame būste. Pastarasis gyvens nepalyginamai geriau už tą pirmąją pensininkę. Ir ne visas turtas yra kapitalas. Kaip ne visas kapitalas yra materialus turtas.
immortallt 2016-01-24 11:12
Vytax, praleidi esminį punktą, tos ligoninės tai pastatytos, o ne plynas laukas. Yra daug dirbančių, kurie sumoka didelius mokesčius, ir dar moka privačioje klinikoje, kad gydytojas gerai uždirbtų. Sukauptas visuomenės didelis kapitalas. Būk kietas gydytojas viduryje Sacharos, kur artimiausia gyvenvietė už 500km, be jokio "turto" ir mirsi iš troškulio vietoje. Jei esi toje pačioje vietoje, bet su dideliu kapitalu ir daug žmonių - gyvensi puikiai. Jei skatinsi žmones kapitalą išleisti, tai jis ir nesikaups. Jei jis nesikaups, negerės ir gyventojų pajamos. Simplicity, atsiprašau jei sumaišiau, kažkodėl man mintis kirbėjo, kad už tai, jog sumokėjus įmonei pelno mokestį, susimokėtų savininkas dar ir GPM'ą, kai jam išmokami dividendai. O šiaip, ekonometriniu požiūriu, vartojimo mokesčiai mažiau žalingi ekonomikai. Panaikinimas mokesčių įmonėms mažai pakeistų įmonių pelningumą, nes dažniausiai didelė dalis mokesčių perkeliama vartotojams. Kokia dalis perkeliama apsprendžia kainos elastingumas ir tai iš tikrųjų veikia.
Vytax 2016-01-24 11:51
Tai savaime aišku tarp vartojimo ir kapitalo balansas turi būti. Jei per daug vartosi, per mažai investuosi prarasi konkurencingumą. Per daug investuosi, per mažai vartosi, išpūsi finansų burbulus ir galbūt prarasi viską.