Estai turi „Skype“, o mes turėsim žaliuzes: lietuviškas išradimas, kurio norės visas pasaulis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jonas17 2016-01-25 13:04
Idėjos genialumas yra jos paprastume, šaunuoliai! Aš taip pat manau, kad šis gaminys sulauks pasisekimo. Nors įsivaizduoju, kad tokios žaliuzės šviečiant saulei turėtų smarkiai akinti aplinkinius gyventojus, gal net lėktuvų pilotus.
bahuriux 2016-01-25 13:15
Nebuvo patentuota, nes tai toks, lyg ir savaime aiškus dalykas, kad blizgantis veidrodinis, matinis metalo, arba net baltas paviršius atspindi šilumą IR spindulius, beja kaip ir regimuosius, kurie irgi virsta į šilumą, kas straipsnyje nebuvo paminėta. Dar klaidėlė ne 300 kilovatatų, o 300 kilovatvalandžių. Aš tą principa naudoju jau senokai, turbūt tiem išradėjam dar nebuvo į galvą net atėję. Esminis dalykas čia atspindintis paviršius, o juodas beveik nei prie ko, nes patekusi saulės energija į kambarį vistiek susigers į visokius paviršius net jei ir atsispindės daug kartų ir galiausiai virs į šilumą. Net jei žaliuzes bus tik baltos iš abiejų pusių, tai efektas vistiek taspats, vasarą neprikaitins, o žiemą atitraukus viską nuo langų pašils kambariai. Beja jei ten tikrai veidrodis, o ne matinis aliuminis ir dar lenktas, tai gali ir susikoncentruoti saulės spinduliai ir net galbūt išlydyti lango plastiką, ar net blogiau. Čia toks atvejis kaip kažkas norėjo užpatentuoti prietaisą leidžianti matyti kiaurai sienas, tai paraišką atmetė, nes langas perdaug akivaizdus ir kasdieniam gyvenime naudojamas daiktas. Na jiem pasisekė užpatentavo, sveikinu. Atsiprašau už biznio gadinimą, bet reikia juk žmones apšviesti, kad jie sugebėtu paskui patys priimti logiškus sprendimus.
vvk67 2016-01-25 17:43
[quote="bahuriux"] Aš tą principa naudoju jau senokai, turbūt tiem išradėjam dar nebuvo į galvą net atėję. Esminis dalykas čia atspindintis paviršius, o juodas beveik nei prie ko, nes patekusi saulės energija į kambarį vistiek susigers į visokius paviršius net jei ir atsispindės daug kartų ir galiausiai virs į šilumą. Net jei žaliuzes bus tik baltos iš abiejų pusių, tai efektas vistiek taspats, vasarą neprikaitins, o žiemą atitraukus viską nuo langų pašils kambariai. Beja jei ten tikrai veidrodis, o ne matinis aliuminis ir dar lenktas, tai gali ir susikoncentruoti saulės spinduliai ir net galbūt išlydyti lango plastiką, ar net blogiau. ............... Jei visas kambarys juodas , tai siltu juntamai , bet beveik dvigubai geriau butu zaliuzes su saule sugerianciu absorveriu , beveik 100%,ir per visa lango plota .Tokia tamsiai melina varine 0.1mm skarda,naudojama plokstiems kolektoriams,pirkau belgijoje pries tris metus del oro silumos kolektoriaus. Tai tada sugalvojau pasidaryti ir vertikalia uzuolaida , kai karsta -atsuki balta spalva, kai reikia silumos -su tuo absorveriu.Sumontavau vietoj 1 vertikalios ir buvo super , jei saule sviecia tiesiai , tai virs 50 ikaisdavo. Bet baisus svoris ir tam reikalui neradau tvirto mechanizmo, tekstiliniu zaliuziu mechanizmas greit subyrejo .Tuo zaidimai ir baigesi ,nors aliuminis su absorveriu butu 9 kart lengvesnis..bet al lengva deformuoti .Bet tokios zaliuzes baisiai atrodo namuose, nebent ofise ar sandelyje.1 m2 vario 0.1mm skarda su absorveriu kainuoja 30eur+pvm
jonas112 2016-01-25 18:31
Nekorektiška lyginti roletą su žaliuzėmis, norint pamatyti kokį efektą jos duodą reikėjo lyginti su įprastai nudažytomis žaliuzėmis. Nemanau, kad būtų gaunamas toks drastiškas skirtumas.
bahuriux 2016-01-25 19:29
Žinok pas mane visas namas iš vidaus absoliučiai baltas, grindys medžio imitacijos plytelės. Spalio mėnesį aš nešildžiau nei trupučio temperatūra buvo 18-21C. Ir dabar kai pašildo saulė, tai užkelia temperatūrą virš 5C, matuojant nuo tos kuri būna ryte. Yra šitaip visų pirma saulės regimieji spinduliai krenta beveik vien tik ant grindų o grindys atspindi tik kokia 50%, ar mažiau, tada tai, kas atsispindėjo patenka visur ant sienų, lubų ir atgal atsispindi į grindis net ir baltas paviršius atspindi 90-95% tik 5-10% sugeriama. Labai maža dalis patenka į langą atgal, o jei ir patenka, tai vistiek susigeria į stikla nes tai jau būna IR spinduliai daugiausia, o jie kaip žinom tik pašildo stiklą, ir 50% tos atspindėtos energijos vistiek lieka viduj. Kitas svarbus dalykas langų stiklas yra taspats kaip juodas kūnas IR spinduliam, įprastas langų/stiklo paketų stiklas yra nelaidus arba mažai laidus IR spinduliam tai reiškia, kad pusė saulės energijos IR pavidalu pasilieka lauke, kita pusė patenka į vidurinį arba vidinį stiklą, o tada į kambarį, reiškia kad IR pavidalu gaunam 12-25%, o regimojo spektro teoriškai 50%, nes toks yra santykis tarp IR ir regimojo spektro energijos. Realiai langai praleidžia 60-50% saulės energijos į vidų, o atiduoda labai nedaug, nes dar turi selektyvinė dangą kuri atspindi ilgus IR spindulius. Gaunasi taip, kad paimam 50+% energijos, o atiduodam gal kokia 10-20%. Jei manim netiki, kas paprastas stiklas yra juodas IR spinduliam, atverk užiolaidas/žaiuzes žiemą, po poros valandų, kai šviečia saulė ir pamatuok vidinio stiklo temperatūrą, tada palygink su nakties temperatūra. Beja pamatuok kambario oro temperatūros pokyti su tavo tuo absorberiu ir be jo, bet ir neuždengtais langais, termometras neturi būti ant saulės, pamatysi kad tokie setupai neturi pramės, nes kambarys nors ir ne juodas bet sugeria beveik viską kas patenka į kambarį. Tau betkuris fizikas patvirtins tą, ką aš sakau. Tas tavo mėlynas selektyvinis absorberis, jei nori kad duotu naudos jis turi būti panaudotas palei paskirtį, tai yra turi būti užklijuotas ant saules kolektoriaus plokštės, ka ir padarei, o tas kolektorius turi būti pridengtas ne su langų stiklu, o su spec stiklu kuris praleidžia ir IR spindulius ir viskas patalpinta ant lauko sienos į pietų pusę. Išduok kur nusipirkti to absorberio.
bahuriux 2016-01-25 19:37
Energijos požiūriu skirtumo nėra, tik tiek kad be šitų super duper patentuotų žaliuzių reikia atidengti langus, o su tom žaliuzėm nereikia.
vvk67 2016-01-26 14:36
nuo juodai dazytos plieno skardos ir vario su absorveriu beveik dvigubas silumos sugerimo skirtumas. Del varines skardos su absorveriu 869887843 , 1200mm plocio , 0.2mm storis , beginis metras sveria 2.65 kg Solarceo® on Cu http://www.arceo.be/en/solarceo-on-cu/65/2 Solar absorptance α=95% (±2%) Thermal emittance ε=5% (±2%)
bahuriux 2016-01-28 11:33
ε=5%. O su juodais dažais būtu 80/30% https://en.wikipedia.org/wiki/Selective_surface