Lietuvos muitinės įspėjimas: į Lietuvą plūsta padirbti telefonai ir kompiuterių priedai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

wilkas 2016-01-29 15:13
Klausimas muitininkams: kurie telefonų gamintojai tiekia dalis? Jų interesas pataisomas prekes šalinti iš rinkos ir tiekti naujus gatavus telefonus. Taip pat ir Nikonas buvo nutraukęs dalių tiekimą objektyvams, kad jų niekas netaisytų. Ir visa tai dangstoma autorių teisėmis
Simplicity 2016-01-29 16:12
Deja, bet įrenginius remontuoja tik gamintojo įgalioti serviso centrai ir atsargines dalis gauna tik jie. Galiu tik nuramint, kad originalių atsarginių neįmanoma gauti ne tik Lietuvoje, bet ir kituose kraštuose. Visus neautorizuotus centrus gamintojas siunčia pas autorizuotus ("ant trijų raidžių"), o tie už atsargines dalis prašo tiek, kad pačiam belieka tik ieškot kiniškų analogų. Kalbant apie fototechniką, tai ne "garažuose" tokia įranga turi būti remontuojama, todėl garažams niekas dalių ir netiekia. Ilgą laiką teko dirbti su fototechnika, tai galiu pasakyt, kad po "remonto" pas vietinius meistrus, kartais nelikdavo nieko kito, kaip tik pasiūlyt įsigyt naują fotoaparatą ar objektyvą, nes sudėjus atsarginių dalių ir švedų darbo valandos kainas suma gaudavosi tokia, kad už ją tu gali du naujus tokius nupirkt. Žinoma, tokias gumas, plastikinius dangtelius ar bajonetus galėtų pardavinėt, bet čia jau politika ir bandymas iš vartotojo išpešt kuo daugiau.
Auksine Logika 2016-01-29 16:21
Ot "saunuoliai" muitininkai - viska sunaikint, t.y. gamta ters. Geriau panaudotu kur.
wo123 2016-01-30 15:25
Dalbajobai! Čia ne padirbtos prekės, o kitų gamitojų, kurių nėra Lietuvoje produktai. Pusė tų telefonų iš autorizuotų Indijos, Geriausių Kinijos Gamintojų. Jei lietuviai neturi galimybės sudaryti su įvairiais gamintojais kontraktų, tai kodėl turi blokuoti laisvą rinką, kad kompensuotų Politinį Dalbajobizmą. Politinėms Kvailystėms niekada nebuvo ribų!