Dronas - supermenas: gali skristi, nardyti ir plaukti! (Video)  (0)

Oklando universiteto laboratorijoje sukurtas dronas, kuris gali ne tik skraidyti, bet ir plaukti. „Loon Copter“ drono darbai truko gana ilgai ir pagaliau paskutinis įrenginio prototipas pateko į „Drones for Good 2016“ konkurso pusfinalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 Įrenginys atrodo kaip įprastas dronas, tačiau yra kiek didesnis, o jo korpusas turi statinę primenančią formą. Nuo jau tradiciniais tapusių dronų naujiena išsiskiria savo galimybe ne tik skraidyti, bet ir plaukti kelių metrų gylyje. 

Drono konstrukcija sukurta tokiu būdu, jog būdamas po vandeniu jis pasilenkia 90 laipsnių, o jo propeleriai veikia kaip valties varikliai, kas suteikia jam galimybę plaukti. Po povandeninio veikimo dronas pajėgus iškilti į paviršių ir iškart pakilti į orą.

Įrenginys specialiai sukurtas paieškos ir gelbėjimo operacijoms, taip pat – povandeninės techninės kontrolės įgyvendinimui. Tiesa, siekiant realizuoti šiuos tikslus, droną dar reikėtų patobulinti. Esmė tame, kad šiuo metu dronas dar negali tiesiogiai transliuoti vaizdų iš vandens. Vaizdo įrašus galima tik įrašyti ir peržiūrėti vėliau.

Neatmetama galimybės, jog būsimos „Loon Copter“ drono versijos bus aprūpintos techninėmis savybėmis, kurios leis realizuoti tiesiogines transliacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai (0)