Nebeišsisuksite: „Microsoft“ pradeda įrašyti „Windows 10“ automatiškai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hamann 2016-02-04 11:44
Bent jau man iš keturių kompų, nebuvo nei menkiausios problemos. Suėjo kaip eilinis update.
lucy 2016-02-04 11:58
Nusispangsti, kai įsirašai windows ir tikiesi jog bus windows, o ne kažkoks planšetės ir PC hybridas. Kodėl manai visi taip nekenčia 8, dabar 10? Vnz atsimerkt laikas Jei aš naudoju android ar OSX aš nesitikiu jog ten bus windows vnz logika tavo : Šiaip Microsoftas turi tradiciją susišikt kas antrą windows versiją, bet matyt nusprendė nebetęst tos tradicijos ir sušiko du kartus iš eilės
Niemand 2016-02-04 12:35
Pasitaiko, teoriškai MS instaliatorius prieš instaliuojant turėtų patikrinti, bet kartais sako, kad viskas suderinama, nors taip nėra.
hamann 2016-02-04 12:40
Žmonės nekentė windows xp, jiem pasirodžius, tada nekentė vistos, tada buvo tokių kurie sakė win7 šūdas, tada win8 ir t.t. Todėl kad žmonės iš prigimties nenori išeit iš savo komforto zonos. Nežinau ką tu ten bendro buvai su planšetiniu radęs. Komentuoji, o realiai turbūt tas 10min ir tenaudojai.
Niemand 2016-02-04 12:46
OSX neturi absoliučiai nieko bendro su langinėmis, jiems viskas daug paprasčiau, nes reikia palaikyti labai ribotą hardware, bet ir tai prieis liepto galą po metų kitų, nes jų branduolys nenaujinamas jau metų 15.
Niemand 2016-02-04 12:53
XP power useriui buvo tobulas reikalas, deja, palaikymo nebuvimas privertė mesti. Vidutiniam useriui XP buvo ne itin saugi, bet bandymai stiprinti saugumą vėlesnėse sistemose irgi baigėsi absoliučiu fiasko, malware visą tą saugumą sėkmingai apeidinėja, o sąžiningam vartotojui košmaras. Pvz., win7 ir vėlesni konspiracijos sumetimais vietoj security klaidos, kurioje būtų aiškiai įvardintas teisių trūkumas, meta file not found ir pan. klaidas. Višta ir win8 vienareikšmiškai visiški fiasko. Win7 nebloga, tik su tais konspiraciniais pričiūdais.
hamann 2016-02-04 13:17
Niemand, Praktiškai visiškai neįtaikei į tai apie ką kalbu, aš kalbu iš eilinio vartotojo pusės: 1. Info renka visi, dėl padavimo kaip iš bliūdelio, nemanau kad taip viskas paprasta, kaip kad pateiki. 2. Kaip naujas gaminys, tiekiama nemokamai. vista -> w7 mokėt reikėjo, dabar w7 -> w10 nereikia. + dar panašu, kad pagaliau einama link tos pusės kad atsisakyt OS platinimo tuose atgyvenusiuose diskuose. 3. Aš ne iš programuotojo bokšto kalbu o iš userio. 4. Vėl gi, kalbu labiau apie strategiją ir komerciją, o ne techninę pusę. 5. Čia kalbu apie psichologinį žmogaus bruožą bijoti naujovių ir keikti viską kas nauja. Ir kaip eiliniam vartotojui, bei likusiems 95proc win naudotojų, man yra visiškai nusispjaut, ar programuotojui košmaras ar ne. Vartotojui turi būt paprasta, patogu, prieinama.
Niemand 2016-02-04 13:22
Asmenybės susidvejinimas?.. Vartotojams nebus nieko gero, jei developeriams košmaras.
elcucuy 2016-02-04 14:46
Galbūt nieko tokio, kad MS renka informacija apie mane ir pardavinėja reklamuotojams - aš kaip asmenybė MS visiškai neįdomus. Bet problemą aš matau ne tame - MS kad kauptų tam tikrą info apie mane turi palikti tam tikrą priėjimą prie mano sistemos - turėtu būti stengiamasi padaryti maksimaliai saugia sistemą, o ne specialiai palikti skilių. Ir nereikia sulyginti apie mane kaupiamos informacijos tokiose paslaugose kaip gmail ar google search su tai ką veikiu savo kompiuteryje. Aš googlėj ieškodamas "karšti vyrai seksui" žinau, jog tai nėra visiškai konfidencialu, talpindamas savo nuogų vaikų nuotraukas į dropboks'ą žinau, kad prie jų gali prieiti treti asmenys, bet savo kompiuteyje tikiuosi, jog žmonės kuriantys operacinę sistemą stengsis maksimaliai užtikrinti saugumą nepaliekant tyčinių spragų. Žinoma nėra absoliučiai saugios sistemos, tačiau aš noriu, kad bučiau pilkas vartotojas, į kurio kompiuterį įsilaužus nežinia ką rasi, ne sistemos kurioje butų info apie tai kokia duomenys kiekvieno kompiuteryje ir į kurį kompą verta laužtis. W10 nėra visiškai jokio vientisumo - tiems patiems nustatymams yra control panelis, modern UI interfeisas su mažiau bet tu pačių nustatymų (kam du menu?), yra dvi naršyklės, man yra pasitaikę iššokantys pranešimo langai su aero nekompozitintom dekoracijom. Seniau Windowsai keisdavosi su kiekviena versija, bet pagal naująjį planą windowsai tarsi tapo "rolling release" ir radikalūs pasikeitimai pačioje OS vartotojų gali lauki po kiekvieno update. Verčiami updeitinti ir senesnius kompus turintys vartotojai, bet kartais senesnė technika nera palaikoma w10 - taip sukuriamos tik bereikalingos problemos. Ir W10 nėra nemokamas - jis kainuoja jei nori nusipirkti naujus - nemokamas tik update. Jau kuris laikas šnekama apie "windows as a service" galimybę. MS priverstinai visus atnaujins iki W10 ir pereis prie kasmetinio mokesčio už OS - w7 nebepardavinės - grįžti vartotojai nebegalės.
infoguru 2016-02-05 00:51
Naujovės turi padėti žmogui, o ne knisti jam protą su niekada nesibaigiančia betvarke.