Ar spėjate su technologijomis? Europa jau ruošiasi 5G diegimui  (0)

Europos Komisija, siekdama spręsti didėjančio belaidžio plačiajuosčio ryšio poreikio problemą, šiandien pateikė pasiūlymą dėl suderinto ilgalaikio ultraaukšto dažnio (UHF) juostos (470–790 MHz) naudojimo metodo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime žiniasklaidai teigiama, kad komisija siūlo, kad visose ES šalyse 700 MHz dažnių juosta būtų paskirta belaidžiam plačiajuosčiam ryšiui vėliausiai iki 2020 m. birželio 30 d.

Šis terminas atitiks 5G ryšio diegimo planą – jį numatyta pradėti diegti nuo 2020 m. Kad galėtų laikytis šio termino, valstybės narės turės priimti savo nacionalinius tinklo aprėpties ir šios dažnių juostos atlaisvinimo iki 2017 m. birželio 30 d. planus ir juos viešai paskelbti.

Naudojant tokius planus, perėjimas bus sklandesnis ir bus užtikrinta tinkama tinklo aprėptis, taigi bus galima įveikti skaitmeninę atskirtį ir sudaryti būtinas aprėpties sąlygas interneto ryšiui automobiliuose arba nuotolinėms sveikatos priežiūros paslaugoms.

Šiuo metu 700 MHz juosta (694–790 MHz) daugiausia naudojama televizijai transliuoti. Ji yra itin tinkama aukštos kokybės interneto paslaugoms teikti, kad ir kur vartotojai būtų – dideliuose miestuose, mažuose atokiuose kaimeliuose ar keliautų transporto priemonėmis.

Žemesni nei 700 MHz (470–694 MHz) dažniai pirmiausia bus naudojami garso ir vaizdo paslaugoms teikti. Siūlomas metodas užtikrins, kad Europos gyventojai galėtų pasiekti kūrinius ne tik planšetiniais kompiuteriais ir išmaniaisiais telefonais, bet ir naudodamiesi įprastinėmis televizijos paslaugomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: