Ką matė F-16 lakūnas, per kelias minutes išvengęs net 6 į jį paleistų raketų? (Video)  (10)

Ši filmuota medžiaga – iš 1991 sausio 19 dienos, kai vyko operacija Audra dykumoje. Tuomet naikintuvai riaumojo Irako oro erdvėje, o priešlėktuvinės pajėgos žemėje laukė jų su raketomis žemė-oras, rašo portalas „We Are The Mighty“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinių oro pajėgų majorui ET Tullia tai buvo nepamirštama misija – jis mirtį apgavo ne vieną, o net šešis kartus.

JAV naikintuvai F-16 mėgino surengti ataką prieš raketų gamyklą į šiaurę nuo Bagdado. Jiems priartėjus prie Irako sostinės, į juos nuo žemės pasipylė serija raketų. Dauguma jų siekė 3,6 tūkst. m aukštį, tačiau buvo ir galingesnių, kurios sprogdavo 8,2 tūkst. m aukštyje.

Lakūnams tądien teko nardyti danguje, kad išvengtų į juos artėjančių raketų. Majorui Tullia teko išvengti net šešių. Kokioje įtampoje teko skristi aiškiai rodo vaizdo įraše girdimas sunkus jo kvėpavimas.

Lakūnai yra apmokomi, kaip išvengti raketų. Tačiau sudėtingiausia dalis – pakankamai anksti pastebėti raketą ir spėti laiku mintyse atlikti paskaičiavimus. 

Šiame video matyti, ką majoras matė priešais save. Maždaug nuo 3 minutės pasigirsta pirmasis įspėjamasis signalas apie artėjančią raketą. 

Nors vaizdo įrašo kokybė – prasta, šiurpą kelia radijo pokalbis, kuris tik dar kartą įrodo, kad naikintuvo lakūnai privalo būti puikios fizinės ir psichologinės formos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(54)
(11)
(43)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: